Πλήρης διάσταση απόψεων Μαξίμου-Δένδια.

0
313

Τεταμένες όσο ποτέ φαίνεται ότι είναι οι σχέσεις του πρωθυπουργού με τον υπουργό εξωτερικών Νίκο Δένδια, αναφορικά με την «ιδιωτική» επίσκεψη του τούρκου υπουργού εξωτερικών Τσαβούσογλου στην Θράκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Δένδιας διαφωνούσε κάθετα με το ενδεχόμενο της ανεξέλεγκτης επίσκεψης του τούρκου υπουργού εξωτερικών στην Θράκη, και επέμενε ότι η παρουσία του στην περιοχή θα έπρεπε να περιοριστεί αυστηρά στο τουρκικό προξενείο και μόνο. Και για αυτό θα έπρεπε να σταλεί επίσημη ενημέρωση από το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών στο ελληνικό, προκειμένου να δοθεί η ανάλογη άδεια.

Φαίνεται όμως ότι στο παιχνίδι μπήκε το μέγαρο Μαξίμου, χωρίς να υπάρχει καμιά συνεννόηση με το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών. Έτσι, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών πραγματοποιεί επίσκεψη ανοικτού τύπου, γεγονός που έχει προξενήσει οργή στην Θράκη. Ενδεικτικό το γεγονός ότι το υπουργείο προστασίας του πολίτη έχει πάρει δρακόντεια μέτρα, ενώ δεν υπάρχει κυβερνητικός που θα τον συνοδεύει.

Μιλάμε για κράτος εν κράτει. Κυβερνητικοί βουλευτές δεν κρύβουν την οργή τους για αυτή την εξέλιξη, που φυσικά δεν έχει καμία σχέση με την επίσκεψη Ερντογάν το 2017, η οποία ήταν αυστηρή, δεν τόλμησε ουδείς να υψώσει τουρκική σημαία και ο ίδιος ο Ερντογάν δεν τόλμησε να μιλήσει για τουρκική μειονότητα.

Όλα τα βλέμματα πλέον είναι στραμμένα στο τι θα πει ο Τσαβούσογλου ο οποίος δυστυχώς αφέθηκε απολύτως ανεξέλεγκτος με ευθύνη όπως φαίνεται του μεγάρου Μαξίμου, προκαλώντας την οργή του Νίκου Δένδια.

Υ.Γ. Ποια πρέπει να είναι η αντίδραση της Αθήνας σε ενδεχόμενη ιδιωτική επίσκεψη Τσαβούσογλου στη Θράκη;

Από ανάρτηση του Νίκου Τοπούζη στο διαδίκτυο:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here