ΠΛΗΡΗ υπαναχώρηση του Μιχελάκη για Εκλογικό Νόμο – Καλλικράτη!

0
241

Μόνο ως ήττα του αρμόδιου Υπουργού Γιάννη Μιχελάκη μπορεί να χαρακτηριστεί το «πάγωμα» τόσο του εκλογικού νόμου, όσο και των χωροταξικών και άλλων αλλαγών στον Καλλικράτη.

Ο κ. Μιχελάκης χωρίς να έχει εξασφαλίσει τις απαραίτητες συμμαχίες και χωρίς να υπολογίζει την αντίδραση των εταίρων του στην Κυβέρνηση και δη του ΠΑΣΟΚ, προχώρησε σε ανακοινώσεις που δημιούργησαν συζητήσεις.

Ενώ σε πολλές περιπτώσεις μπλόκαραν και τις εξελίξεις στην αυτοδιοίκηση ενόψει εκλογών, καθώς όλοι οι νυν δήμαρχοι και οι νέοι υποψήφιοι, περίμεναν και ακόμη περιμένουν να δουν τις εξελίξεις προκειμένου να ανακοινώσουν τις αποφάσεις τους. 

Ο υπουργός Εσωτερικών θα μπορούσε από καιρό να επιδιώξει τη συναίνεση με το ΠΑΣΟΚ. Δεν το έπραξε. Προτίμησε τις διαρροές.

Αποτέλεσμα την Τετάρτη 11/121/2013, στο πρωινό του MEGA, να παραδεχθεί ότι τελικά δεν θα μπορέσει να εφαρμοσθεί τόσο ο νέος εκλογικός νόμος όσο και οι χωροταξικές αλλαγές στον Καλλικράτη, διότι το ΠΑΣΟΚ δεν συναινεί!! 

Τώρα τρέχει να καταθέσει προτάσεις στη Βουλή για διακομματική συνεννόηση. Κίνηση που μπορεί να έχει επικοινωνιακό χαρακτήρα, αλλά δεν διορθώνει το λάθος του το οποίο δεν έχει καν παραδεχθεί.

Θυμίζουμε ότι με επιστολή που απέστειλε την Τρίτη 10/12/2013 ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης προς τον Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη ζητά τη σύσταση διακομματικής επιτροπής με αντικείμενο την επεξεργασία της προβλεπόμενης δεύτερης φάσης του Καλλικράτη.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή, στόχος του Υπουργείου Εσωτερικών είναι ακόμα η αποκατάσταση τυχόν δυσλειτουργιών που διαπιστώθηκαν από την τριετή εμπειρία εφαρμογής του Καλλικράτη και η βελτίωση της αποτελεσματικότητάς του προγράμματος, προς όφελος των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών.

Επιστολές απέστειλε ακόμα ο Υπουργός Εσωτερικών προς τους Γενικούς Γραμματείς των κοινοβουλευτικών ομάδων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ κ.κ. Θανάση Μπούρα και Παναγιώτη Ρήγα προκειμένου να ζητήσουν από βουλευτές οι οποίοι έχουν υπηρετήσει στην τοπική αυτοδιοίκηση προτάσεις, καθώς εκτιμά ότι η εμπειρία τους θα είναι πολύτιμη κατά την επεξεργασία των θέσεων για την επόμενη φάση του Καλλικράτη.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here