Ποιες Κυρώσεις;; Στη Γερμανία οι Εισαγωγές από Ρωσία έκαναν «άλμα» 51%!!

0
228

Στα 22,6 δις οι εισαγωγές Ρωσικών προϊόντων στη Γερμανία-Μεγάλη πτώση στις εξαγωγές.

Τι ακριβώς συμβαίνει με τις Ρωσικές εξαγωγές προς τη Γερμανία από το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία μέχρι σήμερα; Όχι ίσως αυτό που θα ανέμενε κανείς δεδομένων των αυστηρών κυρώσεων που έχουν ήδη επιβληθεί στη Μόσχα.

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία που δίνει σήμερα στη δημοσιότητα η Γερμανική Στατιστική Υπηρεσία, παρά τις κυρώσεις σε βάρος Ρωσίας, η αξία των αγαθών που εισάγονται από τη Ρωσία στη Γερμανία αυξήθηκε κατακόρυφα κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2022.

Η αύξηση αυτή είναι εντυπωσιακή, αγγίζει το 51%, ποσοστό που μεταφράζεται σε αξία συναλλαγών που αγγίζει τα 22,6 δισεκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με τις πρώτες αναλύσεις η αύξηση αυτή οφείλεται στις υψηλότερες τιμές πετρελαίου και Φυσικού Αερίου στη διεθνή αγορά.

Γερμανικά αυτοκίνητα τέλος για τους Ρώσους

Ταυτόχρονα όμως, αν δει κανείς το θέμα αντίστροφα, η αξία των Γερμανικών εξαγωγών προς τη Ρωσία, την ίδια περίοδο μειώθηκε σημαντικά.

Σύμφωνα με τη Γερμανική Στατιστική Υπηρεσία η Γερμανία εξήγαγε προς τη Ρωσία προϊόντα αξίας 8,3 δισεκατομμυρίων ευρώ το πρώτο εξάμηνο του έτους-δηλαδή 34% λιγότερα σε σχέση με πέρυσι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη Γερμανική Στατιστική Υπηρεσία τα σημαντικότερα αγαθά που εξήγαγε η Γερμανία συνολικά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτος ήταν οχήματα διαφόρων κατηγοριών και μηχανολογικά ανταλλακτικά.

Τα σημαντικότερα εισαγόμενα αγαθά-πέραν των φυσικών πόρων-ήταν χημικά προϊόντα κυρίως από την Κίνα για την παραγωγή πλαστικών αλλά και φαρμάκων καθώς και τεχνολογικά συστήματα επεξεργασίας δεδομένων.

ΠΗΓΗ Deutsche Welle

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here