Πολεοδομική ανατροπή: Κατάργηση των περιοχών αμιγούς κατοικίας!

0
263

Μέσα στο θερινό τμήμα της Βουλής θα προωθήσουν νομοσχέδιο κατάργησης των περιοχών αμιγούς κατοικίας.

Αυτό το νομοσχέδιο θα βρει απέναντι του όλους όσους έχουν αγοράσει γη με ανάλογο τίμημα, προσπαθώντας να διασφαλίσουν την ζωή τους σε μια ήρεμη περιοχή.

Κατά την γνώμη μας, το ΥΠΕΚΑ προσπαθεί να δημιουργήσει ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ!

Έχουν επιβληθεί τόσοι φόροι στα ακίνητα όπου πλέον η οικοδόμηση οικοπέδων είναι ασύμφορη εκτός αν συντρέξουν νέοι λόγοι.

Ποίοι μπορεί να είναι αυτοί οι νέοι λόγοι; Θα μπορούν με την νέα νομοθεσία να κτισθούν στην Εκάλη, στο Κεφαλάρι, στην Πολιτεία, στην Πεντέλη νέα κτίρια με τράπεζες, εμπορικά κέντρα (ήπιας όχλησης κ.λ.π).

Περιμέναμε ένα νομοσχέδιο ρύθμισης και βελτίωσης των παλαιών πολεοδομικών όρων, αλλά αυτό το νομοσχέδιο έχει στόχο την εμπορική κινητοποίηση ακόμη και σε περιοχές αμιγούς κατοικίας.

Η άποψη μας είναι ότι Δημότες περιοχών όπως η Κάτω Κηφισιά, η Λυκόβρυση, το Μαρούσι ίσως δεν θα ανησυχήσουν ιδιαίτερα.

Δημότες περιοχών όπως η Εκάλη, το Κεφαλάρι και η Πεντέλη (όπου η αξία γης ήταν ανάλογη) θα πρέπει να ανησυχήσουν γιατί θα χαθεί η εικόνα της ηρεμίας και του ήσυχου προαστίου.

Το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί σύντομα, ΔΕΝ σημαίνει ότι θα εφαρμοσθεί. Θα εφαρμοστεί εκεί όπου θα επιτρέψουμε εμείς να εφαρμοστεί.

Οι ενέργειές μας

Είναι πλέον αναγκαίο να ενημερωθούν όλοι οι Δημότες και ανάλογα να υπερασπισθεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση τις θέσεις των Δημοτών.

Ας μην ξεχνάμε ότι με νέα Υπουργική απόφαση μπορούν να εξαιρεθούν όποιες περιοχές αποδειχθεί ότι δικαίως απαιτείται να εξαιρεθούν.

Επίσης κάτι πολύ βασικό. Ο νέος Δήμαρχος Κηφισιάς είναι καλός νομικός και από προσωπική μας εμπειρία (στην περιοχή Βαριές) είναι γνώστης των θεμάτων αυτών και με σειρά αγώνων.

Βασικό

Δεν θα πρέπει να χαθούν τα περιθώρια προσφυγής σε ανώτερες βαθμίδες (Δ.Ε , ΣτΕ κ.λ.π).

Οι κάτοικοι και οι Σύλλογοι έχουν δικαιωθεί σε παλαιότερες προσφυγές και υπάρχουν νέες οι οποίες θα συζητηθούν σύντομα.

Προσφυγή κατά του Δήμου Κηφισιάς στον Γ.Γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την διάνοιξη οδού στην περιοχή Βαρειές σε περιοχή όπου η Πράξη Εφαρμογής έχει χαρακτηριστεί αντισυνταγματική.

Προσφυγή κατά του Δήμου Πεντέλης για μη τήρηση κανόνων και προδιαγραφών ασφαλείας για τα παιδιά σε γήπεδα στους αύλειους χώρους των σχολείων.

Προσφυγή στο ΣτΕ (όπου μετεφέρθη) και εκδικάζεται στο Διοικητικό Εφετείο το Σεπτέμβριο για Ακύρωση Πράξης Εφαρμογής στη περιοχή Βαριές.

Ακυρώθηκε και ορίσθηκε ως Αντισυνταγματική πράξη η μη νόμιμη ένταξη του υπολοίπου τμήματος της περιοχής 10 Ν. Κηφισιάς.

Συμπαρέσυρε ως μη νόμιμη ένταξη την περιοχή έως την οδό Καλυφτάκη. Ακυρώθηκε η πράξη εφαρμογής σε οικοδομικά τετράγωνα στην περιοχή Βαριές Ούλεν και άλλα.

Όλα αυτά καθώς και το θέμα κατάργησης της αμιγούς κατοικίας, είμαστε σίγουροι ότι θα τα τακτοποιήσει η νέα Τοπική Αυτοδιοίκηση των Δήμων που θίγονται.

Το ερώτημα είναι τι θέλουν οι Δημότες;;

Για όποια επικοινωνία:

info@kifissiatv.com
info@pentelitv.com
Sistema.ae@gmail.com

{jcomments on} 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here