ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ: Κύμα Οργής δείχνουν τα γκάλοπ.

0
325

Η ΟΡΓΗ της κοινωνίας αποτυπώνεται σε όλες τις τελευταίες κυλιόμενες μετρήσεις.

Τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων συνιστούν μήνυμα για ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. Γιατί ο κόσμος εμφανίζεται οργισμένος με την Κυβέρνηση αλλά και απογοητευμένος από την Αντιπολίτευση.

Η λεγόμενη γκρίζα αντισυστημική ζώνη αυξάνεται θεαματικά ενώ η κυβέρνηση φαίνεται ότι χάνει κάθε επικοινωνία με τους νέους από 17 έως 32 ετών.

Ειδικότερα σε μία μεγάλη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες, το 50% εμφανίζεται οργισμένο με την κυβέρνηση.

Η δημοτικότητα των υπουργών βρίσκεται στα τάρταρα ενώ ο μόνος που φαίνεται να διασώζεται είναι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ανησυχητική είναι και η θεαματική αύξηση της γκρίζας ζώνης. Πρόκειται για μία κρίσιμη μάζα πολιτών που είναι απογοητευμένοι από όλο το πολιτικό σύστημα. Είναι αυτοί που μπορεί να σμπαραλιάσουν το σύστημα σε περίπτωση που αποφασίσουν να πάνε στην κάλπη.

Τέτοια θεαματική αύξηση της γκρίζας ζώνης είχε να εμφανιστεί στις δημοσκοπήσεις από την εποχή των μνημονίων, όταν κόμματα-φαντάσματα όπως η Χρυσή Αυγή εκτινάχθηκαν σε πρωτοφανή ποσοστά.

Η δυσαρέσκεια για την κυβερνητική πολιτική ξεπερνάει κάθε προηγούμενο. Το πλέον επικίνδυνο είναι ότι ο κόσμος εμφανίζεται απελπισμένος αφού δεν βλέπει ελπίδα για το αύριο και πιστεύει ότι η κατάσταση θα χειροτερεύσει.

Οι δημοσκόποι επιχειρούν να αποκωδικοποιήσουν και τη μεγάλη μάζα αυτών που αρνούνται πεισματικά να εμβολιαστούν.

Πρόκειται στην πλειοψηφία τους για άτομα που επηρεάζονται από εκκλησιαστικές και παρά-εκκλησιαστικές οργανώσεις και έχουν ασπαστεί τις διάφορες θεωρίες συνωμοσίας που διακινούνται για τα εμβόλια.

Η κρίσιμη αυτή μάζα των αντιεμβολιαστών φαίνεται ότι αρχίζει να διαρρηγνύει τις σχέσεις της με το σύστημα αναζητώντας πολιτική έκφραση.

Τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων έχουν προκαλέσει κόκκινο συναγερμό στο Μαξίμου το οποίο φαίνεται ότι αναζητεί νέο αφήγημα και νέα στρατηγική που να ανταποκρίνεται στα καινούργια δεδομένα που διαμορφώνονται στην κοινωνία.

Γι’ αυτό έχουν επιστρατεύσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδείες μέσα στο κατακαλόκαιρο.

Μέσα σε μια εβδομάδα ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τη Μεσσηνία, την Αρκαδία και την Εύβοια ενώ η πορεία προς τον λαό θα συνεχιστεί.

Την ίδια ακριβώς τακτική ακολουθεί και ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μετά τη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη πραγματοποίησε περιοδείες στη Μύκονο και τη Λέσβο.

Η κινητικότητα του Πρωθυπουργού και του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ που είναι πρωτοφανής, διαμορφώνει από μόνη της ένα εκλογικό σκηνικό παρά το γεγονός ότι η επέλαση του 4ου κύματος της εφιαλτικής πανδημίας καθιστά απαγορευτική, στην παρούσα φάση, την προσφυγή σε εκλογές.

Το Μαξίμου παρά τις επίσημες διαβεβαιώσεις αναζητεί εναγωνίως κατάλληλο timing για κάλπες.

Σε περίπτωση κατά την οποία η εφιαλτική πανδημία παρουσιάσει ύφεση τότε θα παίξει δυνατά το χαρτί των εκλογών πριν η Νέα Δημοκρατία αρχίσει και καταγράφει ραγδαία φθορά.

Σε εκλογικούς ρυθμούς κινείται και ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Αλέξη Τσίπρα να εμφανίζεται αποφασισμένος να οργώσει ολόκληρη τη χώρα γιατί πιστεύει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιχειρήσει να δραπετεύσει από τα αδιέξοδα στήνοντας κάλπες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here