Προκαλεί ξανά η Άγκυρα: Απίστευτη ανάρτηση Τουρκικού ΥΠΕΞ για την μειονότητα στη Θράκη.

0
291

Συνεχίζει τις προκλητικές ενέργειες εναντίον της Ελλάδας η Άγκυρα, με το τουρκικό υπουργείο με ανάρτησή του στο Twitter να δηλώνει ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τον «αγώνα» για αναγνώριση της τουρκικής ταυτότητας της μειονότητας στη Θράκη.

Η δήλωση του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών γίνεται με αφορμή, όπως τονίζεται, τη λεγόμενη «Ημέρα Εθνικής Αντίστασης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δυτικής Θράκης» που έχουν καθιερώσει για την 29η Ιανουαρίου ακραίοι εθνικιστικοί κύκλοι Τούρκων στους κόλπους της μειονότητας.

Συγκεκριμένα, στην ανάρτηση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, που συνοδεύεται από τη φωτογραφία του Αχμέτ Σαδίκ, σημειώνεται:

«Την «29η Ιανουαρίου Ημέρα Εθνικής Αντίστασης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δυτικής Θράκης», σημείο καμπής του αγώνα για τη διεκδίκηση του δικαιώματος α αναγνωριστεί η «τουρκική» ταυτότητα των ομογενών μας στη Δυτική Θράκη, τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε ανυποχώρητοι υποστηρικτές των δικαιωμάτων των Τούρκων της Δυτικής Θράκης».

Εν τω μεταξύ με το ίδιο θέμα ασχολείται και το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, φιλοξενώντας δηλώσεις του ψευδό-μουφτή Κομοτηνής, Ιμπραήμ Σερίφ, ο οποίος είπε ότι στις 29 Ιανουαρίου του 1988 η «τουρκική μειονότητα» κατέβηκε σε μαζική διαδήλωση για την απαγόρευση του όρου «τουρκικής» στον τίτλο της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» και της «Τουρκικής Ένωσης Νέων» Κομοτηνής, προσθέτοντας ότι: «Εκείνη η ημέρα πέρασε στην Ιστορία ως μία ένδοξη αντίσταση».

Υ.Γ. Μπαράζ Τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο με drones και NAVTEX!

Ο Υδρογραφικός Σταθμός της Αττάλειας με χθεσινοβραδινή του NAVTEX…απάντησε σε αναγγελία του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού (μέσω του σταθμού του Ηρακλείου) για ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Οι Τούρκοι αφού επανέλαβαν την «καραμέλα» της παραβίασης του «αποστρατιωτικοποιημένου καθεστώτος» για το Καστελλόριζο, προχώρησαν και σε δέσμευση περιοχής νοτίως του νησιού, τμήμα της οποίας βρίσκεται μέσα στη θαλάσσια περιοχή που έχει δεσμεύσει η Ελλάδα, για ασκήσεις με πυρά στις 2 Φεβρουαρίου.

Σε ότι αφορά τις εναέριες παραβιάσεις, έχουμε πει πως υπάρχει αναβάθμιση, καθώς εκτός από μαχητικά, η Τουρκία στέλνει και drones τα οποία καταγράφουν τα πάντα στο Αιγαίο.

Μέχρι και τις 28 Ιανουαρίου, ο συνολικός αριθμός των παραβιάσεων από εναέρια μη επανδρωμένα οχήματα ξεπερνούσε τις 100!

Χθες Παρασκευή μάλιστα, όχι ένα, αλλά τρία τουρκικά drones έκαναν… περατζάδα σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Υ.Γ.1. Κωνσταντίνος Γρίβας: Εγχώριο Ελληνικό κατεστημένο «βοηθάει» την Τουρκία στα 12 ναυτικά μίλια.

Ο Κωνσταντίνος Γρίβας είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Γεωπολιτικής στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. Διδάσκει επίσης Γεωγραφία της Ασφάλειας στην ευρύτερη Μέση Ανατολή στο Τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών στην εκπομπή Western με τον Πάνο Παναγιωτόπουλο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here