ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ ο Οκτάι: Ξεχάστε το Βαρώσι και «περαστικά σας»!…είπε απευθυνόμενος σε Ε/κ και Ελλάδα.

0
366

«Το Βαρώσι δεν μπορεί να διατηρηθεί ως ερείπιο, μπορεί να γίνει ξανά το μαργαριτάρι της Κύπρου. Όλοι επωφελούνται από αυτό. Θα συνεχιστεί η πρωτοβουλία για το Βαρώσι. Η Ελλάδα και η Ε/κ πλευρά πρέπει να ξεχάσουν ότι το Βαρώσι θα τύχει παζαρέματος. Τελείωσε αυτό. Περαστικά σας»…δήλωσε ο Τούρκος Αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι σε τηλεοπτική του συνέντευξη χθες βράδυ στον παράνομο «Μπαϊράκ».

O Οκτάι είπε ότι η πρωτοβουλία για το Βαρώσιόπως ονομάζουν το άνοιγμα μέρους της περιφραγμένης πόλης – ήταν μια κίνηση καλής θέλησης και πρόσθεσε ότι «εδώ ιδιοκτήτες είμαστε εμείς. Η τδβκ», όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος.

Το άνοιγμα του Βαρωσίου, πρόσθεσε, αποφάσισε η «κυβέρνηση» και η Τουρκία το στήριξε. «Είναι καλύτερα το Βαρώσι να είναι κλειστό και να τριγυρνούν τα ποντίκια ή τα παιδιά να κάνουν εκεί ποδήλατο» διερωτήθηκε.

Κατά τον Τούρκο Αντιπρόεδρο υπάρχουν δύο γείτονες, η Ελλάδα και η Τουρκία και εδώ στην Κύπρο, η «τδβκ» – όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος – και οι Ε/κ. «Τα προβλήματα μπορούμε να τα λύσουμε αμοιβαία, συνομιλώντας. Κάτι άλλο εκτός από αυτό δυσκολεύει την λύση» είπε.

Για το Κυπριακό, χαρακτήρισε ιστορική και ξεκάθαρη την χθεσινή αναφορά του Ταγίπ Ερντογάν ότι η ομοσπονδία τέλειωσε και πως δεν υπάρχει άλλη διέξοδος πλην της λύσης δύο κρατών, όπως και την αναφορά του Τούρκου Προέδρου «θα γνωρίσετε καλά τους τρελούς Τούρκους» (ΣΣ: από το βιβλίο του Τουργκούν Οζακμάν «Αυτοί οι τρελοί Τούρκοι»).

Η Τουρκία δεν θα κάνει αυτή τη δουλειά με απειλές και ο Πρόεδρος Ερντογάν είναι ένας ηγέτης που στέκεται όρθιος, είπε. Επανέλαβε τη θέση ότι η τουρκική πλευρά επέδειξε πάντοτε καλή θέληση αλλά δεν βρήκε ανταπόκριση, υποστηρίζοντας και πάλι ότι η ε/κ πλευρά δεν θέλησε να μοιραστεί την εξουσία και τις πηγές. «Πρόθεση της Ε/κ πλευράς είναι να αφομοιώσει τους Τ/κ και όλα τα παιχνίδια που έκανε, ήταν απάτες» είπε.

Η άτυπη πενταμερής, είπε ο Οκτάι, θα είναι μια συνάντηση για το όραμα για την Κύπρο στην οποία δεν θα συζητηθεί η ομοσπονδία, καθώς όπως ανέφερε, ο Ταγίπ Ερντογάν «έβαλε την τελεία σε αυτό».

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here