ΠΡΟΤΑΣΗ για την ονομασία της σχολικής χρονιάς 2018-2019 σε «Παύλος Μελάς»……της Κατερίνας Καραλή.

0
467

Την εισήγηση έκανε ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 27 Ιουνίου και την αιτιολόγησε η Πρόεδρος της ΔΕΠ Κ. Κατερίνα Καραλή.

Την πρόταση για την ονομασία του σχολικού έτους 2018-2019 σε σχολικό έτος «Παύλος Μελάς»…..παρουσίασε αναλυτικά η Πρόεδρος της Παιδείας του Δήμου Κηφισιάς, μέλος του Σωματείου «Καπετάν Μίκης Ζέζας – Φίλοι του Παύλου Μελά» και Δημοτική Σύμβουλος κ. Κατερίνα Καραλή και βρήκε σύμφωνους όλους τους παρόντες Δημοτικούς Συμβούλους.

Η πρόταση αναφέρει τα ακόλουθα:

«Είμαστε δημότες και κάτοικοι ενός Δήμου με μεγάλη Ιστορία.

Η Νέα Ερυθραία μας δημιούργημα των Μικρασιατών της χερσονήσου της Ερυθραίας και η Κηφισιά μας κοιτίδα του πολιτισμού και της Ιστορίας της Ελλάδας μας από τα αρχαία κιόλας χρόνια.

Ένας από τους ήρωες της πόλης μας, είναι και ο Παύλος Μελάς, στο επίκεντρο της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες.

Στη Μακεδονία μας, όπως είναι γνωστό σε όλους μας, μεταξύ 1878 και 1913, δόθηκαν εκατοντάδες μάχες για το ποιος θα επικρατήσει, ανάμεσα στα γειτονικά κράτη.

Πολλοί Έλληνες, στρατιωτικοί αλλά και απλοί άνθρωποι, έχασαν τη ζωή τους στις μάχες αυτές. Ξεχωριστή θέση ανάμεσα στους μακεδονομάχους, καταλαμβάνει αναμφίβολα ο Παύλος Μελάς, ο τραγικός θάνατος του οποίου αφύπνισε το Πανελλήνιο και αύξησε κατά πολύ τη διάθεση συμμετοχής στον αγώνα για την απελευθέρωση της Μακεδονίας.

Στην οδό Τατοΐου βρίσκεται το σπίτι του από εκεί που ξεκίνησε για το τελευταίο του ταξίδι.

Δυστυχώς οι μαθητές μας και όχι μόνο δεν το γνωρίζουν και μάλιστα σε μια εκδρομή του σχολείου μας μαθητές ρωτούσαν γιατί μπροστά σε αυτό το σπίτι στην εξώπορτα υπάρχει ελληνική σημαία…

Ως δασκάλα, μέλος του Σωματείου «Καπετάν Μίκης Ζέζας – Φίλοι του Παύλου Μελά» και Πρόεδρος της Παιδείας του Δήμου Κηφισιάς προτείνω το σχολικό έτος 2018-2019 να ονομαστεί: ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ «ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ» και από την πλευρά όλων των σχολικών βαθμίδων να γίνει προετοιμασία, ώστε στα πλαίσια της επόμενης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς, τον Μάιο του 2019, να παρουσιάσουν τα σχολεία σε εκδήλωση φωτογραφικό υλικό, ποιήματα, κείμενα, τραγούδια, χορούς, θεατρικά κ. ά.

Η Πρόεδρος της ΔΕΠ
Κατερίνα Καραλή»

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here