Πρώτη φορά στην ιστορία του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισίας η μείζων αντιπολίτευση αναγκάστηκε να παρουσιαστεί…….«μειωμένη»!!

0
387

Την 16/11/2016, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00, συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς.

Με την έναρξη της συνεδρίασης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς κ. Μωράκης ενημέρωσε τους Δημοτικούς Συμβούλους για την λήψη της απόφασης υπό αριθμό 1647/2016 του ΣτΕ, η οποία επιβάλει την πλήρη αποχή από τα καθήκοντα του Δημοτικού Συμβούλου για 15 ημερολογιακές ημέρες!! ….. της Άννας Κορογιαννάκη, του Στάθη Κύρλου, της Μαρίας Κεφαλά-Σαλματάνη, του Βασίλη Ξυπολυτά και του Αντώνη Μπιτσάνη, για βαριά αμέλεια.

Αμέσως μετά ζήτησε και πήρε τον λόγο ο κ. Χιωτάκης ο οποίος προσπαθώντας να «θολώσει» να νερά είπε τα ακόλουθα…..δείτε το σχετικό βίντεο:

{videobox}NT_-dAHkuzE{/videobox}

Απάντηση/Σχολιασμός της Kifisia Press:

Πράγματι κ. Χιωτάκη στην Ποινική Δίωξη, το Τριμελές Εφετείο, με την 1945/13/3/2015 απόφασή του (μειοψήφησε ο Πρόεδρος, Σωτ. Τσιμπέρης) απάλλαξε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους και τον Ηλ. Σπυρόπουλο, αλλά λησμονήσατε να αναφέρατε ότι…….καταδίκασε (επαυξάνοντας την Εισαγγελική Πρόταση) σε 12 μήνες φυλάκιση την κ. Α. Βαλασοπούλου ( δικηγόρο απασχολούμενη στην Νομική Υπηρεσία του Δήμου) και σε 15 μήνες φυλάκιση τον Ηθικό Αυτουργό κ. Νικόλαο Χιωτάκη (τότε Δήμαρχο). 

Σχεδόν ταυτόχρονα, εάν θυμάστε καλά κ. Χιωτάκη, ασκήθηκε και Πειθαρχική Δίωξη κατά των είκοσι δύο (22) Δημοτικών Συμβούλων από τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης, ο οποίος και παρέπεμψε το θέμα στο Πενταμελές Πειθαρχικό Συμβούλιο. 

Το Πενταμελές Πειθαρχικό Συμβούλιο απαρτιζόμενο από τρεις εφέτες, έναν Δήμαρχο κι έναν υπάλληλο της Περιφέρειας επέβαλε σε είκοσι δύο (22) Δημοτικούς Συμβούλους «δεκαπενθήμερη αργία». 

Σας υπενθυμίζουμε κ. Χιωτάκη, ότι οι εν λόγω Δημοτικοί Σύμβουλοι προσέφυγαν κατά της παραπάνω Απόφασης στην Ακυρωτική Διαδικασία του Συμβουλίου της Επικρατείας. Κόλαφος, όμως, γι’ αυτούς απεδείχθη το ΣτΕ! 

Το επταμελές Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας ομόφωνα απέρριψε τις Ακυρωτικές Αιτήσεις, θεωρώντας μάλιστα και ήπια την επιβληθείσα πειθαρχική ποινή. 

Μολονότι, κ. Χιωτάκη αναγκαστήκατε τον Οκτώβριο 2013 να δώσετε εντολή στον διευθυντή Πολεοδομίας του Δήμου Κηφισιάς κ. Ηλία Σπυρόπουλο να χορηγήσει Άδεια Λειτουργίας Γραφείων/ Ιατρείων στον Χαρ. Μαυρομμάτη, δεν γνωρίζετε ότι το ενδιαφέρον του οποιουδήποτε πιθανού ενοικιαστή «τορπιλίζεται» από παράγοντες της Πολεοδομίας του Δήμου Κηφισιάς …..ακόμα και σήμερα;;

Επιπλέον, κ. Χιωτάκη, ο λόγος σας στο Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς της 16/11/2016 είναι προβληματικός κατά τα εξής: 

-είτε δεν αποκτήσατε ποτέ συνείδηση παρά τα τόσα χρόνια στο κουρμπέτι της τοπικής αυτοδιοίκησης ότι η πειθαρχική διαδικασία είναι παράλληλη και ανεξάρτητη της ποινικής διαδικασίας στις περιπτώσεις της παράβασης καθήκοντος ή άλλων πειθαρχικών αδικημάτων που μπορεί να διαπραχθούν από αιρετούς,

– είτε συνειδητά παραβλέπετε την πραγματικότητα και το νομικό πλαίσιο περί τις διαδικασίες αυτές, πειθαρχικές και ποινικές, λαϊκίζοντας με σκοπιμότητα παραπληροφόρησης ή εντυπωσιασμού των δημοτικών συμβούλων και κατ’ επέκταση των δημοτών – όσων σας ακούνε και σας υπολήπτονται, πλέον – που παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στο Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς. 

Η άγνοια περί το πειθαρχικό και ποινικό δίκαιο και διαδικασίες που εφαρμόζονται στη δημόσια διοίκηση και δη στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν δικαιολογείται για πρώην δήμαρχο, εκτός αν αυτός και η διαχειριστική περίοδος της διοίκησής του ουδεμία σχέση έχει με τη χρηστότητα και νομιμότητα. 

Μήπως, δια του λόγου και της επιλογής σας να απέχετε διαμαρτυρόμενος για την πειθαρχική ποινή που επιβλήθηκε στους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής σας ομολογείτε την άγνοιά σας για την πειθαρχική και ποινική διαδικασία που μπορεί να εφαρμοστεί επί δημοτικών συμβούλων στην περίπτωση της παράβασης καθήκοντος; 

Μήπως, πάλι, μας λέτε εμμέσως ότι οσάκις ο νόμος εφαρμόζεται στο πλαίσιο πειθαρχικής διαδικασίας με κρίσεις δυσμενείς για ορισμένους από τους συμβούλους της παράταξής σας εσείς θα απέχετε εν είδει διαμαρτυρίας από το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς; 

Και τι το περάσατε το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς; Νομίζετε ότι είναι το καφενείο της γειτονιάς σας που όποτε θέλετε πάτε κι όποτε θέλετε λέτε ένα γειά και δηλώνετε την αποχή σας;

Με αυτό τον τρόπο περιφρονείτε τους δημότες όλους, τόσο αυτούς που σας ψήφισαν όσο κι αυτούς που σας καταψήφισαν! 

Επιπλέον, με τη στάση σας να απέχετε λαϊκίζοντας τις μπούρδες περί συμπαράστασης σε κριθέντες πειθαρχικά τόσο από το ΣτΕ όσο και από τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης ως υπαίτιους πειθαρχικού παραπτώματος, περιφρονείτε το νόμο 3852/2010 που ορίζει με σαφήνεια στα άρθρα 68-70 τις υποχρεώσεις των δημοτικών συμβούλων.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι έχουν υποχρέωση να μετέχουν σε όλες τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και να ενημερώνουν, σε περίπτωση απουσίας τους, τον Πρόεδρο.

Έχουν υποχρέωση να μετέχουν σε όλα τα όργανα και τις επιτροπές, στις οποίες τούς έχει εκλέξει το συμβούλιο, και να εκτελούν τα καθήκοντα που τούς έχουν ανατεθεί με επιμέλεια. 

Σε περίπτωση που απουσιάζουν αδικαιολόγητα σε τρεις συνεχείς συνεδριάσεις, μπορεί να επιβληθεί, σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 234 του Ν 3852/2010, η πειθαρχική ποινή της αργίας και σε περίπτωση υποτροπής μπορεί να επιβληθεί η ποινή της έκπτωσης. 

Η αποχή σας από το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς λόγω συμπαράστασης σε κριθέντες πειθαρχικά ως υπαιτίους πειθαρχικών αδικημάτων δεν είναι δικαιολογημένη απουσία. Και πρέπει το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς και δη ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς να θεωρήσει την αποχή σας ως αδικαιολόγητη απουσίας σας. 

Η περιφρόνηση που δείξατε δια των λόγων και των πράξεών σας προς το πρόσωπο του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στον οποίο αναφερθήκατε, είναι ενδεικτική της απόστασης που σας χωρίζει από την υποχρέωση που έχετε ως δημοτικός σύμβουλος για την άσκηση των καθηκόντων σας με μόνον γνώμονα την τήρηση των αρχών της νομιμότητας, της διαφάνειας, της αποδοτικότητας και της χρηστής διοίκησης. 

Δεν κείται στο πλαίσιο ευπρέπειας της νομιμότητας ο περιφρονητικός λόγος σας για τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης γιατί δεν υπάρχει πουθενά στο νόμο και στην εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος η άρνηση της υπακοής σε αποφάσεις ιεραρχικά ανωτέρων, υπόψη κρίσης περί το πολιτικό τους γίγνεσθαι ή τη πολιτική τους προέλευση. 

Με απλά λόγια, ότι και όποιος ιεραρχικά ανώτερος ή άλλος δημόσιος λειτουργός «δεν σας κάνει» ή αρέσει πολιτικά δεν τον περιφρονείτε, αλλά τον σέβεστε όπως υποχρεούστε να σέβεστε καθένα δημόσιο λειτουργό είτε αιρετό είτε όχι. 

Και δεν τελεί η απόφασή σας για αποχή από το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς στο πλαίσιο της υποχρέωσής σας να συνεισφέρετε στη χρηστή διοίκηση γιατί απλά – αν δεν το έχετε καταλάβει τόσα χρόνια – η ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη συνεισφορά του στη χρηστή διοίκηση χάριν εξυπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος.

Η αποχή σας από το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς είναι αποχή από τη χρηστότητα της διοίκησης προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων των δημοτών. 

Εν κατακλείδι, ο λόγος και οι πράξεις σας, κ. Χιωτάκη, στο Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς της 16/11/2016 μέσα σε πλαίσιο περιφρόνησης σας προς το πρόσωπο του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, εκτός του πλαισίου της ευπρέπειας για έναν αιρετό δημοτικό σύμβουλο Κηφισιάς, και μέσα σε περιτύλιγμα λαϊκισμού ψευδεπίγραφης αλληλεγγύης και ψευδό-δημοκρατισμού με ποικιλία μπουρδολογίας, άγνοιας νόμου και διαδικασιών αυτού είναι πασίδηλη απόδειξη μιας ιταμής νοοτροπίας από την οποία εμφορούνται αρκετοί σαν κι εσάς – έσπευσαν να σας μιμηθούν οι κκ. Βάρσος και Καπάτσος – δηλαδή αρκετοί από αυτούς που θα επιθυμούσαμε ν’ απέχουν από τέτοιου είδους απαράδεκτες συμπεριφορές. 

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here