Πρώτο Θέμα στους Ιταλούς η χρηματοδότηση από τον Μητσοτάκη της Εταιρείας Orgenesis που συνδέεται με την Ούρσουλα!

0
170

Πώς η Κυβέρνηση Μητσοτάκη έδωσε από τα λεφτά μας «Οther People’s Money» 32 εκατ. ευρώ στον σύζυγο της Φον ντερ Λάιεν.

Μητσοτάκης σε Ούρσουλα: Είμαστε αποφασισμένοι να προασπίσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα - Tromaktiko.gr

Ο σύζυγος της Προέδρου της Κομισιόν πήρε «δωράκι» από τον Α. Γεωργιάδη για την εταιρεία Orgenesis την οποία αντιπροσωπεύει.

Με αφορμή την έναρξη της διερεύνησης από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία των αγορών εμβολίων κατά του κορωνοϊού από την ΕΕ, η Ιταλική εφημερίδα La Verità αποκάλυψε μία ακόμα υπόγεια διαπραγμάτευση που έκανε η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία μεσολάβησε υπέρ της εταιρείας όπου εργάζεται ο σύζυγός της, για να λάβει επιχορήγηση από την Ελληνική Κυβέρνηση ύψους 32 εκατ. ευρώ!

«Η Ελλάδα, μετά την τραγική κρίση χρέους και μετά την αποπληρωμή της τελευταίας δόσης του δανείου πριν από δύο μήνες, είναι πάντα μια νόστιμη μπουκιά για τους ξένους επενδυτές»…λέει η εφημερίδα.

Το κατάλαβε ακόμα και ο Χάικο φον ντερ Λάιεν, σύζυγος της Προέδρου της Κομισιόν, ο οποίος κατόρθωσε να μπει σε ένα μεγάλο πρόγραμμα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, αντιπροσωπεύοντας την Αμερικανική Orgenesis Inc, την πολυεθνική εξειδικευμένη σε γονιδιακές θεραπείες, στην οποία ο «πρώτος κύριος» κατέχει τη θέση του ιατρικού Διευθυντή.

Η διυπουργική επιτροπή για τις στρατηγικές επενδύσεις, της οποίας προΐσταται ο Έλληνας Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης, ενέκρινε επένδυση της κοινοπραξίας της ελληνικής Theracell SA και της Orgenesis Inc, ύψους 83 εκ ευρώ, διασφαλίζοντας μάλιστα κρατική επιχορήγηση ύψους 32 εκατ. ευρώ.

Μια μεγάλη επιτυχία για τον σύζυγο της Ursula von der Leyen, που κατάφερε να φέρει στην Orgenesis-μια εταιρεία εισηγμένη στον Nasdaq και ελεγχόμενη από το Vanguard Fund-ένα έργο που περιλαμβάνει την κατασκευή μονάδας παραγωγής (θεραπειών) και τη λειτουργία εργαστηρίων έρευνας στην Κόρινθο.

Η κοινοπραξία μεταξύ της Orgenesis και της Theracell γεννάται το 2019.

H Στρατηγική Συνεργασία περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας πλατφόρμας για την ανάπτυξη και την εμπορία κυτταρικών-γονιδιακών θεραπειών για δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία στην Ελλάδα.

Η κρατική επιχορήγηση ακολούθησε όλως τυχαίως, την επίσκεψη της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην Αθήνα, τον Ιούλιο του 2021.

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ήταν προσκεκλημένη της Ελληνικής Κυβέρνησης σε εκδήλωση στην Αρχαία Αγορά, που διοργανώθηκε για να την επίσημη ανακοίνωση της έγκρισης του ελληνικού προγράμματος για το Ταμείο Ανάκαμψης.

Μια πολύ εγκάρδια επίσκεψη που επισφραγίσθηκε με έναν μεγάλο περίπατο, με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, έως τον Ναό του Ηφαίστου.

H κρατική επιχορήγηση των 32 εκ. ευρώ στην κοινοπραξία στην οποία συμμετέχει η Εταιρεία του συζύγου της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, έρχεται μερικούς μήνες αργότερα και ανακοινώνεται από το Bloomberg, χωρίς να αναφερθεί όμως το όνομα του Χάικο.

Εν τω μεταξύ, το πρόγραμμα ξεκινά με σκοπό να παράσχει στο Ελληνικό Σύστημα Υγείας πόρους για την ανάπτυξη προηγμένων θεραπειών για ένα ευρύ φάσμα ασθενειών στην ογκολογία, την αιματολογία και για την κάλυψη άλλων ιατρικών αναγκών.

Σκοπός του προγράμματος, σύμφωνα με το καταστατικό, είναι η παροχή στους Έλληνες ασθενείς μιας σειράς κυτταρικών και γονιδιακών θεραπειών σε προσιτές τιμές.

Στη συνέχεια, το άρθρο αναφέρεται σε επιχορηγήσεις της Ιταλικής Κυβέρνησης σε εταιρείες, μεταξύ των οποίων και η Orgenesis, στις αρχές του 2022, καθώς και στη δυσαρέσκεια που προκλήθηκε από την άρνηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να αποκαλύψει τα επίμαχα μηνύματα μεταξύ Μπουρλά και ντερ Λάιεν, που αφορούν στα εμβόλια του Covid-19.

Από ότι φαίνεται πάντως η οικογένεια Φον ντερ Λάιεν ξέρει να κλείνει μεγάλες δουλειές και προπαντός με όλους.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: H Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και το ενδεχόμενο διαπλοκής στην…Ελλάδα.

Οι ευθύνες της Φον ντερ Λάϊεν για την εκτίναξη του ελλείμματος του 2020, με  ενδεχόμενο δόλο» - Militaire.gr

Κύριε Πρόεδρε της Διακυβέρνησης,

Για μία ακόμη φορά τα νέα ήρθαν από το εξωτερικό, και συγκεκριμένα από την Ιταλία. Και τα νέα έχουν σχέση με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και το ενδεχόμενο διαπλοκής στην… Ελλάδα.

Μάλλον περιττεύει να ρωτήσουμε αν ξέρετε κάτι γι’ αυτό; Γιατί δεν θα πάρουμε απάντηση. Να ξέρετε όμως ότι τα νέα θα συνεχιστούν.

Η Πρόεδρος της Κομισιόν κατηγορείται για τα περίεργα συμβόλαια που συμφώνησε με την Pfizer για τα εμβόλια.

Με αφορμή την έναρξη της διερεύνησης από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία των αγορών εμβολίων κατά του κορωνοϊού από την ΕΕ, η Iταλική εφημερίδα La Verità κατηγορεί την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για μεσολάβηση υπέρ της εταιρείας όπου εργάζεται ο σύζυγός της, για να λάβει επιχορήγηση από την Ελληνική Kυβέρνηση και όχι μόνο:

«Η Ελλάδα, μετά την τραγική κρίση χρέους και μετά την αποπληρωμή της τελευταίας δόσης του δανείου πριν από δύο μήνες, είναι πάντα μια νόστιμη μπουκιά για τους ξένους επενδυτές».

Βάσει τους δημοσιεύματος εμπλέκεται ο Χάικο φον ντερ Λάιεν, σύζυγος της Προέδρου της Κομισιόν, ο οποίος κατόρθωσε να μπει σε ένα μεγάλο πρόγραμμα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, αντιπροσωπεύοντας την αμερικανική Orgenesis Inc, την πολυεθνική εξειδικευμένη σε γονιδιακές θεραπείες, στην οποία κατέχει τη θέση του ιατρικού διευθυντή.

Μετά την επίσκεψη της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην Ελλάδα το 2021, ακολούθησε η κρατική επιχορήγηση.

Έχετε κάτι για όλα αυτά;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here