Πως να απαλλαγείτε από ενοχλητικά τηλεφωνήματα «προσφορών»;

0
338

Ο τρόπος για να απαλλαγούμε από τα επαναλαμβανόμενα, ενοχλητικά τηλεφωνήματα «προσφορών» και καλά, των εταιριών σταθερής ή / και κινητής τηλεφωνίας κι όχι μόνο, είναι να ζητήσουμε από τον πάροχο της σταθερής ή κινητής μας τηλεφωνίας να μας εγγράψει στη λίστα του άρθρου 11 του Ν 3471/2006.

Αυτό μπορεί να γίνει με την αποστολή μιας απλής αίτησης με αυτό το αίτημα στον πάροχο μας, η οποία πρέπει να αναφέρει τον αριθμό του τηλεφώνου μας και να συνοδεύεται από ένα φωτοαντίγραφο της ταυτότητάς μας.

Δείτε τι γράφει το εν λόγω άρθρο:

Άρθρο 11 Μη ζητηθείσα επικοινωνία

1. «Η χρησιμοποίηση αυτόματων συστημάτων κλήσης, ιδίως με χρήση συσκευών τηλεομοιοτυπίας (φαξ) ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, και γενικότερα η πραγματοποίηση μη ζητηθεισών επικοινωνιών με οποιοδήποτε μέσο ηλεκτρονικής επικοινωνίας, [με ή]9 χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση, για σκοπούς απευθείας εμπορικής προώθησης προϊόντων ή υπηρεσιών και για κάθε είδους διαφημιστικούς σκοπούς, επιτρέπεται μόνο αν ο συνδρομητής συγκατατεθεί εκ των προτέρων ρητώς».

2. «∆εν επιτρέπεται η πραγματοποίηση μη ζητηθεισών επικοινωνιών με ανθρώπινη παρέμβαση (κλήσεων) για τους ανωτέρω σκοπούς, εφόσον ο συνδρομητής έχει δηλώσει προς τον φορέα παροχής της διαθέσιμης στο κοινό υπηρεσίας, ότι δεν επιθυμεί γενικώς να δέχεται τέτοιες κλήσεις».

Ο φορέας υποχρεούται να καταχωρίζει δωρεάν τις δηλώσεις αυτές σε ειδικό κατάλογο συνδρομητών, ο οποίος είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου.

Ελπίζουμε να σας φανεί χρήσιμη η παραπάνω πληροφόρηση…..

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here