ΠΩΣ φούσκωσαν οι λογαριασμοί της ΔΕΗ…του Άρη Χατζηγεωργίου.

0
374

«Πράσινα» ομόλογα, μαύροι λογαριασμοί…

Η αναγκαστική αποχή από τη χρήση του λιγνίτη και η εξώθηση στο ακριβό φυσικό αέριο οδηγούν μέχρι και σε διπλάσια επιβάρυνση μέσω της ρήτρας αναπροσαρμογής, καθώς η ΔΕΗ μετακυλύει στους καταναλωτές τις ρήτρες «πράσινου» δανεισμού ύψους 1,6 δις ευρώ στη διάρκεια του 2021, ενώ τα στελέχη της προσδοκούν «χρυσά μπόνους» καθώς τα λειτουργικά κέρδη της ΔΕΗ αναμένονται υψηλότατα και το 2021, «εις υγείαν των κορόιδων».

Αλυσόδεσαν τη ΔΕΗ με «πράσινο δανεισμό» 1,6 δις ευρώ μέσα στο 2021, της επέβαλαν να σβήσει νωρίτερα τα λιγνιτικά εργοστάσια και την ανάγκασαν να καταναλώνει περισσότερο εισαγόμενο φυσικό αέριο, στέλνοντας τον λογαριασμό στους καταναλωτές!

Μια από τις αθέατες πλευρές της τραγωδίας που βιώνουν εκατομμύρια καταναλωτές και σύμπασα η Ελληνική οικονομία με τους υπερδιογκωμένους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος αποκαλύπτει ένα πρώην στέλεχος της ΔΕΗ.

Κώστας Σταματάκης, χημικός μηχανικός και μηχανολόγος μηχανικός ΕΜΠ, διευθυντής επί σειρά ετών στις Προμήθειες των Ορυχείων και στο Κέντρο Δοκιμών-Ερευνών της ΔΕΗ, καταγράφει σε κείμενό του τη σειρά των «λανθασμένων αποφάσεων» της διοίκησης της εταιρείας θέτοντας στο επίκεντρο την επίσπευση της απόσυρσης των λιγνιτικών μονάδων που επί χρόνια εξασφάλιζαν φτηνό ρεύμα για την ανάπτυξη της χώρας.

Βέβαια, οι προθέσεις της κυβέρνησης για εσπευσμένη απόσυρση του λιγνίτη είχαν φανεί από τον Σεπτέμβριο του 2019, όταν ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης είχε ανακοινώσει ότι τα εργοστάσια θα σβήσουν το 2023.

Οι πανηγυρισμοί τότε των οικολογούντων και των συστημάτων που υποστηρίζουν την κυβέρνηση σκέπασαν τους προβληματισμούς όσων έλεγαν ότι αυτό οδηγεί σε αύξηση της ηλεκτροπαραγωγής από εισαγόμενο φυσικό αέριο.

Στο τέλος του 2019, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Γ. Στάσσης το κατέστησε σαφέστερο λέγοντας ότι το μερίδιο του λιγνίτη θα πέσει από το 37% το 2019 στο 8% το 2024.

Όμως, στο κείμενο του συνταξιούχου, πλέον, διευθυντή της ΔΕΗ, που στο παρελθόν είχε δραστηριοποιηθεί συνδικαλιστικά με την (προσκείμενη στη Ν.Δ.) ΔΑΚΕ, δημοσιευμένο στον ιστότοπο «militaire.gr», αναδεικνύεται η σημασία συγκεκριμένων κινήσεων μέσα στο 2021:

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here