Ρένα Δούρου: Ο κ. Μητσοτάκης, πριν εξαγγείλει την «αναδιάρθρωση του οικονομικού μοντέλου» της χώρας, οφείλει απαντήσεις.

0
555

Η τομεάρχης Κλιματικής Αλλαγής, Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, εξέφρασε τις απορίες της προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σχετικά με τη στάση τεσσάρων ευρωβουλευτών της ΝΔ.

Τέσσερις ευρωβουλευτές δεν ψήφισαν (την Πέμπτη 28/11) το ιστορικό ψήφισμα της Ευρωβουλής για το κλίμα, ενόψει της Διάσκεψής της Μαδρίτης, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αναφέρει από το βήμα της Διάσκεψης του ΟΗΕ για το κλίμα ότι «η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για την ενεργειακή μετάβαση».

«Ο πρωθυπουργός δεν είπε λέξη για το γεγονός ότι 4 ευρωβουλευτές του κόμματός του, δεν ψήφισαν το ιστορικό ψήφισμα – τομή της Ευρωβουλής που, ενόψει της Διάσκεψης της Μαδρίτης, που «κηρύσσει κλιματική και περιβαλλοντική κατάσταση έκτακτης ανάγκης», σημειώνει η τομεάρχης Κλιματικής Αλλαγής, Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ωραία λόγια από τον Κ.Μητσοτάκη στη διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα στη Μαδρίτη, σχετικά με το πώς «η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για το πώς η ενεργειακή μετάβαση και η δράση για το κλίμα μπορούν να εμφυσήσουν ελπίδα στη νέα γενιά και να ενισχύσουν την οικονομική ανάπτυξη», σχολιάζει η τομεάρχης Κλιματικής Αλλαγής, Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, προσθέτοντας ωστόσο ότι ο πρωθυπουργός δεν είπε «λέξη για το γεγονός ότι 4 ευρωβουλευτές του κόμματός του, δεν ψήφισαν το ιστορικό ψήφισμα – τομή της Ευρωβουλής που, ενόψει ακριβώς της Διάσκεψης της Μαδρίτης».

Σύμφωνα με την ίδια, το εν λόγω ψήφισμα, «καλεί την Κομισιόν, τα κράτη – μέλη και όλους τους παγκόσμιους παράγοντες να λάβουν επειγόντως τα συγκεκριμένα μέτρα που απαιτούνται για την καταπολέμηση και τον περιορισμό της απειλής αυτής προτού να είναι πολύ αργά».

Επιπλέον, η τομεάρχης Κλιματικής Αλλαγής, Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ότι «κ. Μητσοτάκης, πριν εξαγγείλει την «αναδιάρθρωση του οικονομικού μοντέλου» της χώρας, οφείλει απαντήσεις»…..

-Οι 4 ευρωβουλευτές είναι εντός ή εκτός γραμμής;

-Εκπροσωπούν, ναι ή όχι το κυβερνητικό κόμμα;

-Ενστερνίζεται ο κ. Μητσοτάκης αυτή τη στάση τους;

-Σε τελευταία ανάλυση ποιά είναι η στάση της κυβέρνησης απέναντι στο ψήφισμα της Ευρωβουλής;

Απαντήσεις δεν έχουν δοθεί, ακόμη αν και το θέμα το έθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης από τις 29 Νοεμβρίου».

«Η αλήθεια είναι πάντως ότι τα λόγια, ιδίως μπροστά σε διεθνή ακροατήρια είναι πάντα πιο εύκολα και ανέξοδα από τις συγκεκριμένες πράξεις», σχολιάζει η Ρένα Δούρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here