Ρίσκο ή Ελπίδα;

0
246

Με χαρά διάβασα στον τοπικό τύπο (Εφημερίδες «Αμαρυσία» και «Κηφισιά») ότι ενόψει των δημοτικών εκλογών του Μαΐου, δημότες που ασχολούνταν, ασχολούνται ή θέλουν να ασχοληθούν µε τα κοινά και προέρχονται από διαφορετικές παρατάξεις αλλά και φορείς και συλλόγους, φιλοδοξούν να δημιουργήσουν έναν συνδυασμό με πολυσυλλεκτικά χαρακτηριστικά με στόχο να τεθεί απέναντι στην πολιτική της σημερινής δημοτικής διοίκησης και να αποτρέψει μια νέα θητεία Χιωτάκη, πενταετούς αυτή τη φορά διάρκειας, σε Κηφισιά, Νέα Ερυθραία και Εκάλη.

Όλες οι πλευρές που συνεργάζονται για τη δημιουργία του νέου πολυσυλλεκτικού δημοτικού σχήματος, επιχειρώντας να θέσουν τις βάσεις για τη διεκδίκηση του Δήμου Κηφισιάς αυτοπροσδιορίζονται ως «αυστηρά ανεξάρτητοι και χωρίς κομματικούς εναγκαλισμούς».

Η δημιουργία αυτής της μεγάλης πλειοψηφίας, θα αναλάβει την αναγεννητική προσπάθεια για να αλλάξει το τοπίο στην αυτοδιοίκηση και στην πόλη μας.

Από την άλλη, ο κ. Χιωτάκης, στην επίσημη αναγγελία της υποψηφιότητάς του για τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2014, τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου, παρουσία ακροατηρίου κυρίως συνεργατών του, χαρακτήρισε την οποιαδήποτε εναλλακτική επιλογή ως «ρίσκο» και αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του επιτιθέμενος με ανώνυμες αναφορές κατά των «πειραματισμών προσώπων και ετερόκλητων συνδυασμών» και «κομματικών» εχθρών της πόλης.

«Πιστεύω ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια να πειραματιστούμε και να εμπιστευτούμε το μέλλον μας, σε πρόσωπα και ετερόκλητους συνδυασμούς, που επιχειρείται να συγκροτηθούν το τελευταίο διάστημα, που δεν διαθέτουν κοινές μεταξύ τους ιδεολογικές αρχές και το μόνο που τους ενώνει και πραγματικά επιθυμούν, είναι η εξουσία.

Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να αφήσουμε στην τύχη το μέλλον του Δήμου μας, ούτε να επιτρέψουμε να μετατραπούν οι επόμενες δημοτικές εκλογές σε μια στείρα κομματική αναμέτρηση».

«Η υπερκομματική φιλοσοφία της δικής μας παράταξης δοκιμάστηκε στην πράξη, στη διοίκηση, αυτά τα χρόνια κι όχι στα λόγια. Κοιτάζουμε τον δημότη μας στα μάτια χωρίς να κοιτάζουμε την κομματική του ταυτότητα. Είμαστε μακριά από κόμματα και μνημόνια. Πιστεύουμε στο θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης και τον υπηρετούμε χωρίς χρωματικά επιχρίσματα και χωρίς κομματικά χρίσματα.»

Ποιος τα λεει αυτά; Ο υποψήφιος, που επιμελώς κρύβει ότι είναι εξέχον στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και ο οποίος οφείλει τις τρεις θητείες του στον Δήμο Κηφισιάς στον δικομματισμό και την πόλωση που επικρατούσε στην κεντρική σκηνή της χώρας μας. 

Ως παλαιοκομματικός λοιπόν, σπεύδει για άλλη μια φορά με την ίδια συνταγή να πολώσει την κατάσταση για να επωφεληθεί και τώρα, έχοντας ως στόχο άλλη μια πενταετία εις βάρος της Κηφισιάς και με μόνα έργα του την υποβάθμιση του αστικού και φυσικού περιβάλλοντος της πόλης, την απουσία έργων υποδομής και την αποξένωση των πολιτών από το θεσμό της αυτοδιοίκησης. (Τα αναφέρω επιγραμματικά διότι σκοπός του σημειώματος δεν είναι να απαριθμήσω τα «έργα Χιωτάκη». Δεσμεύομαι όμως να το κάνω προσεχώς.)

Το πιο σημαντικό όμως αυτή την ώρα για μένα και για την πλειοψηφία των συνδημοτών μου, θέλω να πιστεύω πως είναι να φέρετε εις πέρας, φίλες και φίλοι, το δύσκολο αλλά τόσο σημαντικό για την πόλη μας έργο και να μας βγάλετε από αυτόν τον «εφιάλτη» που ζούμε τα τελευταία χρόνια.

Σταθείτε όρθιοι απέναντι στις νέες προκλήσεις και προχωρήστε στην συγκρότηση ενός ευρύτατου, πολύχρωμου και ανεξάρτητου από πολιτικές αγκυλώσεις ρεύματος!

Αφήστε στην άκρη τις διαφορές σας και ενώστε τις δυνάμεις σας έχοντας ως μόνο κίνητρο την αγάπη για την πόλη μας. Συμπράξτε όλοι μαζί για να μην επαναληφθούν τα λάθη των τελευταίων δημοτικών εκλογών!!

Οι υγιείς δυνάμεις πρέπει να περάσουν στο προσκήνιο και να στείλουν σπίτι του το πολιτικά και ηθικά ξεπερασμένο σχήμα της παρούσης Δημοτικής Αρχής που έχει δώσει ότι ήταν να δώσει και από εδώ και στο εξής μόνο κακό μπορεί να κάνει στην Κηφισιά. Οι καιροί ου μενετοί.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here