Ραγδαίες Εξελίξεις στην υπόθεση των Υποκλοπών.

0
224

Η Aντιπολίτευση κάλεσε Δημητριάδη, Μπίτζιο, Λαβράνο, Ντίλιαν στην Eπιτροπή….

Πολιτικός σεισμός για τις υποκλοπές: Το παρασκήνιο των παραιτήσεων, τα αντιπολιτευτικά πυρά και η εξεταστική

Ερρίφθη ο κύβος και η αντιπολίτευση πέτυχε να υποχρεώσει την πλειοψηφία της Βουλής να κληθούν οι προαναφερόμενοι, στα πλαίσια της διερεύνησης του σκανδάλου των υποκλοπών, του Predator και τις Εταιρείες που το εμπορεύονται.

Να σημειωθεί πάντως ότι παρά τους ισχυρισμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν υπάρχει ουδεμία Δικαστική απόφαση που να έχει κρίνει το συγκεκριμένο λογισμικό ως «παράνομο». Αντίθετα, τόσο αυτό όσο και το Pegasus της NSO, χρησιμοποιούνται νόμιμα από Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

Ακόμα και το θέμα της αρμόδιας εξεταστικής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, είναι εάν οι συγκεκριμένες Κυβερνήσεις έκαναν κατάχρηση του συγκεκριμένου λογισμικού, διαταράσσοντας την συνταγματική λειτουργία του πολιτεύματος.

Μόνο στην Ελλάδα υπάρχει αμφισβήτηση της χρήσης τέτοιο λογισμικού από την κυβέρνηση, η οποία τώρα θα πρέπει να αποδείξει ότι το λογισμικό πωλήθηκε και χρησιμοποιήθηκε από ιδιώτες προκειμένου να παρακολουθηθούν υπουργοί και άλλοι πολιτικοί.

Έως τότε, το μόνο σίγουρο είναι ότι η Κυβέρνηση παρακολούθησα το Νίκο Ανδρουλάκη και τον Θανάση Κουκάκη, χωρίς ακόμα να έχει απολογηθεί για τους λόγους παρακολούθησης.

Η απόφαση για την κλήση των φυσικών προσώπων λήφθηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, μετά από αίτημα των 2/5 της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας οπότε τα χέρια της ΝΔ ήταν δεμένα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αίτημα υπεγράφη από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Θανάσης Μπούρας προγραμματίζει την συνεδρίαση για το τρίτο δεκαήμερο του Νοέμβρη.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Πολιτικός Σεισμός-Φήμες για παραίτηση Υπουργού για τις υποκλοπές!

Πριν λίγα λεπτά εσκασε στα δημοσιογραφικά γραφεία η πληροφορία για παραίτηση υπουργού τις επόμενες ημέρες που θα προκαλέσει πραγματικά σεισμό.

Μιλαμε για υψηλά προβεβλημένο Στέλεχος της Κυβέρνησης, του οποίου μάλιστα η παραίτηση αναμένεται να συνδεθεί ευθέως με την υπόθεση των υποκλοπών.

Μέχρι αυτή τη στιγμή γίνονται προσπάθειες ώστε η αποχώρηση-εάν τελικά γίνει αποδεκτή-να συνοδευτεί από ένα τέτοιο πέπλο που να μην προκαλέσει περαιτέρω προβλήματα στην Κυβέρνηση και προσωπικά τον Πρωθυπουργό.

Ο Υπουργός αποτελεί προσωπική επιλογή του Κυριάκου ο οποίος έχει εκφραστεί πολλάκις θετικά για το έργο του, γεγονός που περιπλέκει ακόμα περισσότερο την απομάκρυνση του και τους ρυθμούς που θα επιφέρει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here