Ρεκόρ Δημοπρασίας!

0
211

Στον Οίκο Sotheby’s στο Παρίσι, το σπάνιο έργο του Louis Dupre πέτυχε το ποσό των €289,500 ($393,000) – ρεκόρ δημοπρασίας για τον καλλιτέχνη.

Το πορτρέτο του Γάλλου Πρόξενου Louis Fauvel από τον Louis Dupre αντανακλά το ενδιαφέρον της Γαλλίας προς την Ελλάδα στις αρχές του 19ου αιώνα – στην ιστορία της, την τέχνη της και τη σύγχρονη κατάσταση, δεδομένου ότι προσπαθούσε να απελευθερωθεί από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Ο Louis Dupré σπούδασε με τον David και ήταν ο επίσημος καλλιτέχνης του Jérôme Bonaparte στο Kassel (Westphalia). Ο ίδιος επισκέφτηκε την Ελλάδα από το Φεβρουαρίου έως τον Απριλίου του 1819, και ο πίνακάς του αντανακλά το ενδιαφέρον του για τα κλασικά μνημεία τα οποία επισκέφθηκε κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα.

Ο Louis-Sébastien Fauvel απεικονίζεται δίπλα σε ένα καλούπι μιας μετόπης από τον Παρθενώνα, που δείχνει τον Λαπίθη να Μάχεται τον Κένταυρο, που έγινε σύμβολο των διαφορών μεταξύ της Γαλλίας και της Αγγλίας στις αρχές της δεκαετίας του 19ου αιώνα κατά τη διάρκεια της απόκτησης των αρχαιοτήτων.

Ανακαλύφθηκε από τον Fauvel στην Αθήνα στις 12 Δεκέμβρη του 1788, αλλά, καθώς μεταφερόταν στη Γαλλία, δεσμεύτηκε από το Βρετανικό στόλο και στη συνέχεια τοποθετήθηκε στο Βρετανικό Μουσείο.

Ο Dupré ήταν ελάχιστα γνωστός κατά τη διάρκεια της ζωής του, αλλά απήλαυσε τη μεταθανάτια επιτυχία, κυρίως μεταξύ των καλλιτεχνών που τον αναγνώρισαν ως τον πρώτο ζωγράφο που αποκάλυψε το πρόσωπο της σύγχρονης Ελλάδας – η οποία, την εποχή εκείνη, ήταν ελάχιστα γνωστή στη Γαλλία.

O οίκος Sotheby έχει ενώσει συλλέκτες με παγκόσμιας κλάσης έργα τέχνης από το 1744. Ο Sotheby’s έγινε ο πρώτος διεθνής οίκος δημοπρασιών όταν επεκτάθηκε από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη (1955), ο πρώτος που διεξήγαγε δημοπρασίες στο Χονγκ Κονγκ (1973) και τη Γαλλία (2001), και ο πρώτος οίκος δημοπρασιών καλών τεχνών στην Κίνα (2012).

Σήμερα, ο Sotheby’s παρουσιάζει δημοπρασίες σε οκτώ διαφορετικούς οίκους δημοπρασιών, συμπεριλαμβανομένης της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου, του Χονγκ Κονγκ και του Παρισιού, και το πρόγραμμα BidNow του Sotheby’s επιτρέπει στους επισκέπτες να βλέπουν όλες τις δημοπρασίες ζωντανά μέσω διαδικτύου και να κάνουν τις προσφορές τους σε πραγματικό χρόνο από οπουδήποτε στον κόσμο.

Ο Sotheby’s προσφέρει στους συλλέκτες τους πόρους του Sotheby’s Financial Services, της μοναδικής εταιρείας χρηματοδότησης τέχνης στον κόσμο, καθώς και ιδιωτικές ευκαιρίες πώλησης σε περισσότερες από 70 κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της S|2, καθώς και του Sotheby’s Diamonds και του Sotheby’s Wine.

O Sotheby’s έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο από 90 γραφεία σε 40 χώρες, και είναι η παλαιότερη εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here