Ρεσιτάλ πιάνου με την Ευγενία Παπαδήμα στην Νέα Ερυθραία.

0
200

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015 στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Νέα Ερυθραία, το ρεσιτάλ πιάνου της διακεκριμένης Σολίστ Ευγενίας Παπαδήμα.

Η κ. Παπαδήμα με μια βιωματική ερμηνεία απέδωσε με ακρίβεια μεγάλα κλασικά έργα των Rameau, Couperin, Scarlatti, και Bach ενώ το κοινό παρακολούθησε προσηλωμένο – μαγεμένο σχεδόν – επί μία ώρα.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα διοργανώθηκε ρεσιτάλ πιάνου όπου συνυπήρχε η δυτική μουσική με την ελληνική ορθόδοξη εκκλησιαστική παράδοση. 

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τη Μητρόπολη Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού και υπό την αιγίδα του Δήμου Κηφισιάς.

Ο μουσικολόγος και διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΝΕΡΙΤ Νικόλαος Ξανθούλης με την πλούσια εμπειρία του παρουσίασε στο ακροατήριο την εποχή που πλαισίωνε τα έργα των συνθετών.

Ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως π. Χρίστος Κυριακόπουλος μετέφερε τους θερμούς χαιρετισμούς του Μητροπολίτη Κηφισιάς-Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου, ο οποίος δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στην εκδήλωση λόγω κωλύματος.

Ο ίδιος τόνισε σε μια αποστροφή του λόγου του ότι «τα μουσικά όργανα δεν μας χωρίζουν από το Θεό» ως απάντηση στις ελάχιστες αντιδράσεις για την παραβίαση της ιερότητας του χώρου πραγματοποίησης της εκδήλωσης.

Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, Αντιδήμαρχοι και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και πλήθος κόσμου. 

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here