ΡΗΜΑΖΕΙ η κατοικία του Μακεδονομάχου Παύλου Μελά στην Κηφισιά!

0
261

Η κατοικία της εμβληματικής μορφής του Μακεδονικού Αγώνα, του Παύλου Μελά, ρημάζει στην Τατοΐου 50, Κηφισιά, αντί να αναδειχτεί σε μουσειακό χώρο.

Ο Παύλος Μελάς (29 Μαρτίου 1870 – 13 Οκτωβρίου 1904) ήταν αξιωματικός πυροβολικού του ελληνικού στρατού. Ήταν γιος του Μιχαήλ Μελά και γαμπρός του Στέφανου Δραγούμη. Στάθηκε από τους πρωτεργάτες του Μακεδονικού αγώνα και πέθανε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων στην περιοχή της Μακεδονίας.

Στην Ελλάδα θεωρείται ηρωική μορφή και έχουν ονομαστεί προς τιμή του το χωριό Μελάς της Καστοριάς και ο Δήμος Παύλου Μελά στην κεντρική Μακεδονία. 

Ο Παύλος Μελάς, παρά τη μικρή του συμβολή στο στρατιωτικό σκέλος των ελληνικών επιχειρήσεων στη Μακεδονία, χάρη στη στάση του και την εκτεταμένη δημοσιότητα που απέκτησε ο θάνατος του, αποτέλεσε υπόδειγμα γενναιότητας και αυταπάρνησης για την απελευθέρωση της πατρίδας στην ελληνική ιστορία.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Βιντεοσκόπηση: Κανάλι DRONE.A.S
Μουσική: Μακεδονία ξακουστή.
Χορωδία: Στρατιωτικής Σχολής Ευέλπιδων. 

{videobox}gpjoOZQUVTo{/videobox} 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Το τελευταίο καιρό η εφημερίδα Kifisia Press έχει γίνει αποδέκτης:

«Έμμεσων μηνυμάτων κόπωσης η μειωμένου ενδιαφέροντος που προφανώς άθελά τους εκπέμπουν οι εκλεκτοί συμπολίτες μας Κηφισιώτες – και όχι μόνον». 

Οι περισσότεροι έσπευσαν κάποτε συγκινητικά και ένωσαν τις δυνάμεις τους γενόμενοι μέλη του Πατριωτικού Σωματείου «Καπετάν Μίκης Ζέζας». Ενός σωματείου που ο βασικός του σκοπός είναι η Δ ι ά σ ω σ η του μοναδικού Ιερού Μνημείου της οδού Τατοϊου 50 της Κηφισιάς. 

Σκοπός του σωματείου είναι βέβαια και η όποια περαιτέρω δράση του για την τόνωση του αισθήματος Πατριωτισμού των απανταχού Ελλήνων και μάλιστα αυτήν την εποχή που η Πατρίδα μας περνάει – ολομόναχη – δοκιμασίες που προσπαθούν άδικα να τραυματίσουν συγκινήσεις συναισθήματα και ηθικό.

Όμως εκλεκτοί συμπολίτες και πολύτιμοι συνεργάτες, μόνα τους δεν έρχονται τα πράγματα. Εάν οι ίδιοι εμείς δεν κατανοούμε ότι μόνη της η καλή θέληση και η ηθική συμπαράσταση δεν είναι αρκετά για να ολοκληρωθεί μια τόσο δύσκολη προσπάθεια, τότε χάσαμε από χέρι! 

Χρειάζεται, τόσο η οποιαδήποτε οικονομική συμπαράσταση όπως και η προσφορά έργου, η οποία μέχρι στιγμής είναι δυστυχώς ανύπαρκτη!!

Ίσως, το Σωματείο «Καπετάν Μίκης Ζέζας» ενοχληθεί με την παρεμβολή μας σε ένα λεπτό θέμα που εν προκειμένω δεν μας αφορά απ' ευθείας. 

Επιτρέψτε μας όμως αυτή την πρωτοβουλία μιας και αφορά σε κάποια δράση που πιστεύουμε ότι θα έπρεπε να βρίσκεται στην ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ της ατζέντας των όσων μπορούν να δικαιώσουν την δίκαιη φήμη των Ελλήνων και απλά δεν το κάνουν, αφήνοντάς εμάς μεν με μεγάλα ερωτηματικά και – υποθέτουμε – πολλούς ξένους ικανοποιημένους με την ανεξήγητη αδιαφορία μας.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here