Σήψη και Παρακμή πέριξ του Μαξίμου.

0
270

Οι λειτουργίες της δημοκρατίας στον γύψο για το «γενικό καλό»!

Η δυστοπία είναι εδώ! Ένα ζοφερό σκηνικό απλώνεται όλο και πιο πολύ το τελευταίο διάστημα στον δημόσιο βίο της χώρας, ενώ η κοινωνία ήδη συνθλίβεται από τα διαρκή μέτρα που λαμβάνονται εδώ και ενάμισι έτος στο όνομα της αντιμετώπισης της πανδημίας και της «προστασίας της δημόσιας υγείας»…

Την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί ανακοινώνουν νέους περιορισμούς, με ολοένα πιο ανελεύθερο χαρακτήρα, τα σημάδια της παρακμής και της σήψης διαδέχονται το ένα το άλλο.

Μάλιστα, όχι μόνο δεν υπάρχει καμιά διάθεση να αντιμετωπιστούν και να θεραπευτούν όλα αυτά, αλλά τουναντίον φαίνεται ότι υποθάλπονται από την καθεστωτική λογική, που – όλο και πιο σκληρά – αναπτύσσεται από την πλευρά της σημερινής κυβέρνησης.

Σχεδόν δυόμισι χρόνια μετά τις εκλογές, πληθαίνουν οι ενδείξεις και οι αποδείξεις ότι μία από τις βασικές επιδιώξεις του «επιτελικού κράτους» όπως το συγκρότησε ο Κυριάκος  Μητσοτάκης ήταν ο έλεγχος όλων των εξουσιών από τους ίδιους και τους συν αυτώ.

Σε ότι αφορά την κυβέρνηση, ο τρόπος λειτουργίας της είναι από την αρχή κάτι παραπάνω από εμφανής για τη συγκέντρωση όλης της ισχύος στο Μέγαρο Μαξίμου, με τους υπουργούς σε ρόλο απλών «εκτελεστικών οργάνων».

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here