ΣΑΛΟΣ με την Ολυμπιακή φλόγα! Θέλουν να μην ανάψει στην Αρχαία Ολυμπία αλλά…..κάπου στην Κίνα!

0
229

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε στην Ηλεία, μόλις έγινε γνωστό με αναρτήσεις στο διαδίκτυο, ότι η ΔΟΕ για πρώτη φορά στην ιστορία του Ολυμπιακού κινήματος, προσανατολίζεται να μην ανάψει την Ολυμπιακή φλόγα στην Αρχαία Ολυμπία.

Το ερχόμενο καλοκαίρι η ΔΟΕ διοργανώνει τους δεύτερους Ολυμπιακούς αγώνες Νεότητας που θα γίνουν στην πόλη Nanjing της Κίνας.

Όπως έγινε και το 2010 στους αντίστοιχους αγώνες της Σιγκαπούρης, η Ολυμπιακή φλόγα είναι προγραμματισμένη να ανάψει στην κοιτίδα του Ολυμπισμού την Αρχαία Ολυμπία στις αρχές του καλοκαιριού, ώστε να ταξιδέψει στην Κίνα και να φωτίσει τους αγώνες αυτούς.

Όμως, όπως διαβάζουμε στο PatrisNews, λίγες μέρες πριν την έλευση του 2014, μια επιστολή που έφτασε στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ανατρέπει την υπάρχουσα κατάσταση και φέρνει τον προβληματισμό στα μέλη της.

Με τη συγκεκριμένη επιστολή, η ΔΟΕ ενημέρωνε την Ελλάδα ότι υπάρχει πολύ σοβαρό ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθεί η Τελετή Αφής και παράδοσης της Ολυμπιακής φλόγας για τους Αγώνες Νεότητας, να μην ανάψει ποτέ δηλαδή η Ολυμπιακή φλόγα στην Αρχαία Ολυμπία, έτσι ώστε να μειωθεί το κόστος των Κινέζων διοργανωτών.

Μάλιστα, από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει μια παρόμοια τελετή κάπου στη Κίνα, με μια φλόγα που θα ανάψει με νέους κανόνες και βέβαια δε θα έχει καμία σχέση με εκείνη της Αρχαίας Ολυμπίας!

Φυσικά, εύκολα καταλαβαίνει κάποιος ότι η διακοπή της αφής της Ολυμπιακής φλόγας από τον πιο επίσημο φορέα με την δικαιολογία της οικονομικής κρίσης, μπορεί να ανοίξει την "πόρτα" για τη μόνιμη κατάργησή του παραδοσιακού τρόπου, με όλα τα επακόλουθα για τον πολιτισμό, τον τουρισμό και τον αθλητισμό της Ελλάδας.

Όπως διαβάζουμε στο δημοσίευμα του PatrisNews, οι πρώτες πληροφορίες από το Μέγαρο στη «Δ.Βικέλα» μιλούν για αδιαπραγμάτευτη στάση:

«Η Ολυμπιακή φλόγα ανάβει πάντα για τους Ολυμπιακούς αγώνες και μόνο στην Αρχαία Ολυμπία».

Ο δρόμος ωστόσο δείχνει μακρύς και ανηφορικός…..Μην ξεχνάμε ότι μπροστά υπάρχει ένας οικονομικός γίγαντας η Κίνα και μια τεράστια και πανίσχυρη κοινότητα, η ΔΟΕ.

Από την άλλη, η Ελλάδα έχει τον μοναδικό και ανεκτίμητο θησαυρό, την ιστορία της, τα σύμβολά της και τους τόπους της……

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here