ΣΑΜΠΟΤΑΖ στον East Med: Άφωνος ο Μητσοτάκης! Ανύπαρκτος ο ΣυΡιζΑ;;

0
473

Γιατί ο ΣυΡιζΑ δεν υπερασπίζεται ίσως την μεγαλύτερη Εθνική του επιτυχία;

Το Υψίστης Γεωπολιτική σημασία έργου, ο αγωγός East Med, ακυρώνεται ουσιαστικά δια στόματος του Αμερικανού Πρέσβη Τζέφρι Πάιατ.

Περίεργες διαρροές σε Φιλοκυβερνητικά Μέσα κάνουν λόγο για ύποπτες συνεννοήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, προκειμένου η Κύπρος να μείνει εκτός του δρόμου των αγωγών. Γεγονός που συνιστά τεράστια απειλή για την ασφάλεια της.

Η Ελλάδα με την συμφωνία της Αιγύπτου, αγνόησε τελείως την Κύπρο. Ενώ το πρέπον και το λογικό θα ήταν η ανακήρυξη ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου και έπειτα συμφωνία με την Αίγυπτο.

Το θέμα του αγωγού όμως East Med, θα το επαναλάβουμε και γινόμαστε κουραστικοί, είναι Εθνικό στοίχημα. Είναι η πραγματική απομόνωση της Τουρκίας στον ενεργειακό χάρτη και η μείωση της γεωπολιτικής της αξίας. Γεγονός που μακροπρόθεσμα θα το βρούμε μπροστά μας.

Ο κύριος Μητσοτάκης λοιπόν οφείλει να ξεκαθαρίσει την θέση του και να διαψεύσει τις άθλιες φήμες που δημοσίευσαν Φιλικές Εφημερίδες αμφιλεγόμενής ιδιοκτησίας.

Ο ΣυΡιζΑ όμως πρέπει να εξηγήσει πως είναι δυνατόν να σιωπά μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις, και να μην έχει αντίδραση σφόδρα, αφού θα είχε και μεγάλα πολιτικά οφέλη από την εξέλιξη αυτή.

Φαίνεται δυστυχώς, ότι μαζί με την Κυβέρνηση Μπάιντεν, επέστρεψε όλη η κακοδαιμονία που μαστίζει την Ελλάδα από την εποχή της χούντας και της μεγάλης προδοσίας της Κύπρου.

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΟΧΙ!…..

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: ΑΜΕΣΗ ήταν η Αντίδραση του πρώην Υπουργού Εξωτερικών κ. Γιώργου Κατρούγκαλου.

Τι τρέχει με τον EastMed;

Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει άμεσα να δώσει σαφείς και καθαρές εξηγήσεις. Πρέπει να διευκρινίσει εάν η Ελλάδα εξακολουθεί να συντονίζει την πολιτική της με την Κυπριακή Δημοκρατία.

Λίγες μέρες μετά την θετική πολυμερή πρωτοβουλία του Φόρουμ «Φιλία» στην Αθήνα, μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου, Γαλλίας, Αιγύπτου, Μπαχρέιν, Σαουδικής Αραβίας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ χαιρέτισε, η χώρα μας βρέθηκε προ εκπλήξεως:

Ολοένα και περισσότερες πηγές αναφέρονται σε συμφωνία Ισραήλ και Αιγύπτου για μεταφορά του φυσικού αερίου του μεγάλου ισραηλινού κοιτάσματος «Λεβιάθαν» στην τελευταία, χωρίς καμία αναφορά στον αγωγό EastMed.

Όπως είναι φυσικό, η προοπτική αυτή δημιουργεί εύλογες αμφιβολίες για το μέλλον του αγωγού, ο οποίος συμφωνήθηκε ακριβώς για να μεταφέρει φυσικό αέριο από το Ισραήλ και την Κύπρο στην Ευρώπη.

Από το βήμα της Βουλής ρώτησα τον Υπουργό Εξωτερικών εάν αιφνιδιάστηκε από την εξέλιξη αυτή, όπως και από την ανάλογα μη προβλέψιμη δήλωση του μεταβατικού Πρωθυπουργού της Λιβύης (τον οποίο στήριξε με δηλώσεις της η Κυβέρνηση) ότι υποστηρίζει πλήρως το παράνομο Τούρκο-λιβυκό σύμφωνο.

Δεν έλαβα καμία απάντηση…

Η συνέχεια της σφοδρής αντίδρασης του κ. Γιώργου Κατρούγκαλου ΕΔΩ…….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here