Σειρήνες Πολέμου στην Ουκρανία: Ο Πούτιν αναγνωρίζει την ανεξαρτησία του της Λαϊκής Δημοκρατίας του «Ντόνετσκ» και του «Λούγκανσκ».

0
307

Με διάγγελμά του προς τον Ρωσικό λαό, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε την ανεξαρτησία των Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ, των δυο αυτοαποκαλούμενων Λαϊκών Δημοκρατιών της ανατολικής Ουκρανίας.

Θυμίζοντας ότι η κατάσταση στην Ουκρανία είναι «κρίσιμη» και κάνοντας μία… ιστορική αναδρομή για τη δημιουργία του Ουκρανικού κράτους, ανακοίνωσε πως αναγνωρίζει και επίσημα την κυριαρχία της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ» και του «Λούγκανσκ», τις περιοχές δηλαδή του Ντονμπάς που ελέγχουν οι φιλορώσοι αυτονομιστές στην Ανατολική Ουκρανία.

Το διάγγελμα του Προέδρου Πούτιν:

Πιο πριν, ο Πούτιν είχε ενημερώσει για τα «σχέδιά» του τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς. Σύμφωνα με αξιωματούχους, οι δύο ηγέτες «εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για αυτή την εξέλιξη».

Εντωμεταξύ, Ζελένσκι και Μακρόν συγκάλεσαν το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας νωρίτερα του διαγγέλματος Πούτιν για τη «μοίρα» των Ουκρανικών πόλεων.

Τώρα, η απόφαση ελήφθη, ο κύβος ερρίφθη και πλέον, ο κόσμος αναμένει με αγωνία το τι θα ακολουθήσει στον απόηχο της Ουκρανικής κρίσης.

Όλα αυτά, με πληροφορίες για νέες εκρήξεις στις ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας, Αμερικανούς αξιωματούχους να κάνουν λόγο για πιθανή εισβολή με…«συντριπτικά» πυρά από τη Ρωσία που θα μπορούσαν να προκαλέσουν «δεκάδες χιλιάδες θύματα» στην Ουκρανία και έναν άμαχο νεκρό από πυρά αυτονομιστών.

Η στιγμή που ο Πούτιν υπογράφει τα διατάγματα για την ανεξαρτησία του Ντονμπάς.

Υ.Γ.  Με εντολή Πούτιν ξεκινά «ειρηνευτική επιχείρηση» στο Ντονμπάς-Έτοιμος να μπει ο στρατός…του Παναγιώτη Ζαφειρόπουλου.

Ουκρανία: Με εντολή Πούτιν ξεκινά «ειρηνευτική επιχείρηση» στο Ντονμπάς - Έτοιμος να μπει ο στρατός

Ο Πούτιν στέλνει στρατό στην ανατολική Ουκρανία. Διέταξε «ειρηνευτική επιχείρηση» σε Ντονέτσκ-Λουχάνσκ.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή στο υπουργείο Άμυνας να αναπτύξει ρωσικές «ειρηνευτικές δυνάμεις» στις δυο αποσχισθείσες περιοχές στην ανατολική Ουκρανία, των οποίων την ανεξαρτησία αναγνώρισε νωρίτερα απόψε με διάταγμά του.

Ήδη, τρεις δυτικοί αξιωματούχοι, που δεν θέλησαν να κατονομαστούν, είπαν ότι Ρωσικές στρατιωτικές μονάδες, που έχουν συγκεντρωθεί γύρω από τα σύνορα της Ουκρανίας, βρίσκονται τώρα «σε ετοιμότητα» για εισβολή, ενώ προηγουμένως είχαν τοποθετηθεί για εισβολή.

Είπαν, επίσης, πως δεν γνωρίζουν εάν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει (ή όχι) ήδη διατάξει μια εισβολή, όμως εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με μια αύξηση (των στρατευμάτων), στο πλαίσιο προβοκάτσιας, στις περιοχές των ανταρτών, που στηρίζουν οι Ρώσοι, στην Ουκρανία.

Μάλιστα, κυκλοφορούν βίντεο που εντείνουν την ανησυχία. Για παράδειγμα, σε δυο που δημοσίευσε η Daily Mail φαίνονται Ρώσοι στρατιώτες σε άρματα μάχης να κατευθύνονται προς το ουκρανικά σύνορα:

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here