Σεισμικές Δονήσεις ταρακουνούν την Κυβέρνηση!

0
440

Τα πρόσωπα της ΝΔ που δεν ελέγχονται από τον Μητσοτάκη-Όλα τα ονόματα…

Σεισμικές δονήσεις προκαλούν στο Μέγαρο Μαξίμου τα ρήγματα που δημιουργούν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. τα κεντρικά προστάγματα της Κυβερνητικής πολιτικής.

Το ραντάρ του πρωθυπουργικού επιτελείου έχει εντοπίσει ότι τα καθημερινά πλέον γαλάζια βέλη προέρχονται από τις πτέρυγες που δεν ελέγχονται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Υπό αυτό το πρίσμα, ο πρωθυπουργός θα συγκαλέσει άμεσα την Κ.Ο. με σκοπό να βάλει φρένο στην εξάπλωση της δυσαρέσκειας.

Ο κυβερνητικός οδοστρωτήρας των εργασιακών σχέσεων προκαλεί και ενδοκομματικό αναβρασμό. Η βουλευτής Άννα Ευθυμίου, αφού κατέστησε σαφές ότι μιλά ως εργατολόγος, τόνισε ότι «χρειάζονται ασφαλιστικές δικλίδες» στο εργασιακό νομοσχέδιο. Όπως εξήγησε, ενόψει της διευθέτησης του χρόνου εργασίας με ατομική σύμβαση, «η σχέση εργοδότη και εργαζόμενων δεν είναι μια ισότιμη σχέση».

Επιπλέον, εστίασε στην ανάγκη «να υπάρχει ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών» ζητώντας «το ΣΕΠΕ να στελεχωθεί περισσότερο και να μη γίνει ‘νέο ΕΦΚΑ’».

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω από δέκα βουλευτές της Ν.Δ. εγείρουν σοβαρές ενστάσεις για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου. Η κυρία Ευθυμίου προσδιορίζεται στο «Σαμαρικό» περιβάλλον και στις εθνικές εκλογές του 2012 είχε τοποθετηθεί στη θέση της εκπροσώπου της Ν.Δ. στα ΜΜΕ Β. Ελλάδας.

Τζαβάρας: Κωμωδία, δεν πολιτεύομαι

Σε διαρκή πονοκέφαλο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξελίσσεται το «αντάρτικο» του Κωνσταντίνου Τζαβάρα, που επανέλαβε χθες ότι δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής καθώς, «αν κλείσουν δύο πανεπιστημιακές σχολές στον Πύργο, δεν είναι ανάγκη να πολιτεύομαι».

Προχθές μάλιστα χαρακτήρισε «κωμωδία» – στην οποία αρνείται να συμμετάσχει, όπως είπε – τη διαδικασία κλεισίματος των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

Ο βουλευτής της Ν.Δ., που θεωρείται ως το παλαιότερο στέλεχος της Καραμανλικής πτέρυγας, αφού υποστήριξε ότι «με την ελάχιστη βάση εισαγωγής ούτως ή άλλως θα μειωθούν οι σχολές», διερωτήθηκε «γιατί αυτό να γίνει εκ των προτέρων;».

Η απάντηση Κεραμέως ότι «Το πώς διαμορφώνεται ο ακαδημαϊκός χάρτης δεν μπορεί να είναι αποκλειστικά παράγοντας τοπικιστικών κριτηρίων» βάζει περαιτέρω λάδι στη φωτιά.

Αντιδράσεις στη συνεπιμέλεια

Το θέμα της συνεπιμέλειας προκαλεί βαθιές ρωγμές στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία, καθώς το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται να καταψηφιστεί από τις – αμφότερες «Καραμανλικές» – Όλγα Κεφαλογιάννη και Μαριέττα Γιαννάκου μετά την απόρριψη των τροπολογιών τους.

Η επιλογή του υπουργού Δικαιοσύνης Κωνσταντίνου Τσιάρα να αποδώσει τις αντιδράσεις των δύο βουλευτών «σε προσωπικά τους βιώματα» προκάλεσε νέο γύρο αντιδράσεων. Κατά της αναγκαστικής συνεπιμέλειας έχει ταχθεί δημόσια και ο βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Υψηλάντης.

Αιχμές Κύρτσου-Κουμουτσάκου

Στο μικροσκόπιο των ενοίκων του Μαξίμου τέθηκαν και οι ευθείες αιχμές των Γιώργου Κύρτσου και Γιώργου Κουμουτσάκου με αφορμή το γεγονός ότι «η κατάσταση ξεφεύγει» και «εξελίσσεται σε μάστιγα» στο μέτωπο της βαριάς εγκληματικότητας.

Ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. έχει προκαλέσει πολλές φορές την μήνιν των πρωθυπουργικών συνεργατών λόγω της δημόσιας κριτικής του για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο πεδίο της πανδημίας.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης, που διατηρεί ανοιχτούς διαύλους με την Καραμανλική πτέρυγα, μετά την έξοδό του από το κυβερνητικό σχήμα φέρεται έντονα δυσαρεστημένος και, επομένως, πιο απελευθερωμένος στη διατύπωση των θέσεών του.

Μακεδονική σαλάτα

Το Μαξίμου επιβεβαίωσε, με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του Ζόραν Ζάεφ, ότι αντιμετωπίζει ως πολιτική νάρκη τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία. Η πρόθεση Σαμαρά και Καραμανλή να μην ψηφίσουν τα πρωτόκολλα συνιστά το μεγαλύτερο αγκάθι για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που συνεχίζει την παρελκυστική τακτική αναφορικά με την ημερομηνία κατάθεσης των συμφωνιών στη Βουλή.

Τα σπάνε οι…Διόσκουροι

Η περιβόητη «συγγνώμη»  Γεωργιάδη στον Νίκο Καρανίκα (κεντρικό στόχο στο πλαίσιο του «αντί-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου») με αφορμή την πρότερη στάση της Ν.Δ. έναντι της φαρμακευτικής κάνναβης προκάλεσε τη δυσανεξία του Μάκη Βορίδη.

«Και εγώ τι να κάνω; Να ρωτήσετε τον Άδωνη. Η συζήτηση αυτή από μένα ασχολίαστη» ήταν η αποστροφή του υπουργού Εσωτερικών, που αποτυπώνει το χαμηλό βαρομετρικό των σχέσεων ανάμεσα στους Διόσκουρους του ΛΑΟΣ.

Εκνευρίζουν οι τεχνοκράτες

Τη διεύρυνση του χάσματος ανάμεσα στους βουλευτές της Ν.Δ. και τους εξωκοινοβουλευτικούς ενοίκους του Μαξίμου σηματοδότησαν οι δηλώσεις του Αλέξη Πατέλη για «την έλλειψη όρεξης για δουλειά» που έχουν οι κάτοχοι διδακτορικών. «Πρέπει (σ.σ.: οι τεχνοκράτες) να είναι πολύ προσεκτικοί. Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι ο κ. Πατέλης» ήταν η μομφή του στελέχους της γαλάζιας παλαιάς φρουράς Νικήτα Κακλαμάνη.

Έξι αγκάθια για τον Μητσοτάκη

  1. Πάνω από 10 βουλευτές εγείρουν διαφωνίες για τον οδοστρωτήρα Χατζηδάκη
  2. Σύρραξη Τζαβάρα-Κεραμέως για την κατάργηση πανεπιστημιακών σχολών
  3. Προς καταψήφιση της συνεπιμέλειας κινούνται Κεφαλογιάννη-Γιαννάκου
  4. Πονοκέφαλος από την αρνητική στάση Σαμαρά-Καραμανλή για τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία
  5. Ρήγμα στις σχέσεις Γεωργιάδη-Βορίδη προκαλεί η φαρμακευτική κάνναβη
  6. Διευρύνεται το χάσμα Τεχνοκρατών-Βουλευτών με αφορμή τον Πατέλη…

Υ.Γ. Ρήξη βουλευτών με το Μαξίμου.

Στις 19/05/21 στη «δημοκρατία»: Ο μυστικός δείπνος της οργής, παρουσία νέων και παλιών κοινοβουλευτικών.

– Ποια λάθη καταλογίζουν στην ομάδα του Κυριάκου;

– Γιατί βλέπουν σχέδιο εξόντωσης των δεξιών;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here