Σεισμός: Επιπτώσεις-πρόγνωση-προφύλαξη-σχεδιασμός.

0
542

Ενημερωτική-επιστημονική εκδήλωση με θέμα: «Σεισμός, επιπτώσεις, πρόγνωση, προφύλαξη, σχεδιασμός» πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019 στην αίθουσα «Γαία» του Ιδρύματος Γουλανδρή.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Δήμος Κηφισιάς.

Οι ομιλητές από το Τμήμα Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστρικού Πανεπιστημίου Αθήνας (ΕΚΠΑ) κ.κ.:

-Ελισάβετ Δολόγλου Επικ. Καθηγήτρια-Σεισμολόγος,

-Αγγελική Τσιπούρα MSc Γεωφυσικός-Σεισμολόγος,

-Φίλιππος Μπόνταρε MSc Φυσικός Περιβάλλοντος,

Αναφέρθηκαν στα αίτια δημιουργίας των σεισμών, στην τεκτονική του Ελλαδικού χώρου, στην οποία και οφείλεται η υψηλή σεισμικότητα της χώρας μας, καθώς και σε βασικές έννοιες της σεισμολογίας.

Στην συνέχεια παρουσίασαν χάρτες σεισμικής επικινδυνότητας της Ελλάδας αλλά και των μεγάλων ρηγμάτων που επηρεάζουν την Αττική.

Στο δεύτερο μέρος της διάλεξης παρουσιάστηκε το σημαντικό αμφιλεγόμενο θέμα της πρόγνωσης των σεισμών δηλαδή την πρόβλεψη του χώρου, του χρόνου και του μεγέθους του επερχόμενου σεισμού.

Στο τρίτο μέρος της ομιλίας δόθηκαν χρήσιμες και πρακτικές οδηγίες για την προστασία των πολιτών μέσα και έξω από το σπίτι πριν κατά την διάρκεια και μετά τον σεισμό.

Στην ενημερωτική επιστημονική εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι υποχρεώσεις των φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης για την αντισεισμική προστασία των Δήμων από τον Πολιτικό επιστήμονα- Διεθνολόγο Κωνσταντίνο Μπαλωμένο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here