Σε εξέλιξη τα έργα αποχέτευσης στην περιοχή Αδαμών του Δήμου Κηφισιάς.

0
363

Σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο αποχέτευσης και κατασκευής αγωγών ακαθάρτων στην περιοχή Αδαμών του Δήμου Κηφισιάς, ένα αίτημα πάγιο των κατοίκων, που συμβάλει στην ποιότητα ζωής τους και στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Το έργο κατασκευής 13.700μ. δικτύου αγωγών ακαθάρτων περιλαμβάνει τις περιοχές: Αδάμες, Γράμμος-Φοίνιξ της Πολεοδομικής Ενότητας 13 και Πελοποννησίων. Μέχρι σήμερα έχει κατασκευαστεί δίκτυο 11.690,62 μ.

Το έργο άρχισε να κατασκευάζεται το 2015. Στα πλαίσια του παραπάνω έργου κατασκευάστηκαν αγωγοί ακαθάρτων βαρύτητας, δίκτυα καταθλιπτικών αγωγών, και αναμένεται η κατασκευή αντλιοστασίου καθώς και δικτύου αγωγών με τη μέθοδο της οριζόντιας διάτρησης (pipe jacking).

Το έργο συνολικού κόστους 3.461.502,40 ευρώ εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική: 2014-2020».

Με άλλα έργα του Δήμου Κηφισιάς πραγματοποιούνται συνδέσεις στο εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες Κηφισιά, Νέα Ερυθραία και Εκάλη.

Μέχρι σήμερα σύμφωνα με την Τεχνική υπηρεσία του Δήμου έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 110 συνδέσεις, το τελευταίο εξάμηνο, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες με νέες εργολαβίες.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here