Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της 64ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018.

0
187

Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της 64ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς, η οποία θα διαρκέσει έως τις 13 Μαΐου 2018, στο καταπράσινο Άλσος Κηφισιάς «Δημήτριος Ζωμόπουλος».

Τη λαμπρή τελετή εγκαινίων, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018, τίμησαν με την παρουσία τους, πολίτες της Κηφισιάς, της Νέας Ερυθραίας, της Εκάλης, αλλά και επισκέπτες, οι οποίοι απήλαυσαν μια μαγευτική βραδιά στην ομορφότερη εαρινή γιορτή της πόλης.

Η εκδήλωση άνοιξε με την ορχήστρα Brillante Classic Orchestra, υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Αικατερίνης Βαφειάδου και έκλεισε με την ιστορική Φιλαρμονική του Δήμου Κηφισιάς, υπό την διεύθυνση του μαέστρου Φίλιππου Χίου.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, κατά την ομιλία του, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Η Ανθοκομική Έκθεση της Κηφισιάς έχει παύσει πλέον να αποτελεί στενά και μόνο μια άριστη ευκαιρία ποιοτικής και οικονομικής επιλογής φυτών και λουλουδιών. Εκπέμπει πολλαπλά μηνύματα και μια ανανεωτική στάση ζωής: Για το περιβάλλον, την ευζωία, την κοινωνική αλληλεγγύη, με έμφαση εφέτος στη συνεργασία με το Σωματείο “Όραμα Ελπίδας”, για την προσέλκυση δοτών μυελού των οστών.

»Ο Δήμος μας, όπως και η Έκθεσή μας, έχουν κοινά χαρακτηριστικά: Συμμετοχή και αισιοδοξία, Ελπίδα και καινοτομία. Είμαστε δεσμός τριών πόλεων φυσικού κάλλους, βαθιάς ιστορίας και παράδοσης. Κηφισιά, Νέα Ερυθραία και Εκάλη διασφαλίζουν μια ιδανική ισορροπία χρήσεων γης, έναν μοναδικό συνδυασμό φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος, με τους αναγκαίους περιορισμούς και μόνιμο σεβασμό στη χρήση της κατοικίας, επιδιώκοντας ταυτόχρονα πρόσφορα σύγχρονων υπηρεσιών μαζί με ανθρωπιά και αλληλεγγύη».

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε επίσης στη συστηματική προσπάθεια που γίνεται για τη διατήρηση του πρασίνου στον Δήμο. «Η Υπηρεσία Πρασίνου διατηρεί σε πολύ καλή κατάσταση δεκάδες πάρκα, εκατοντάδες δενδροστοιχίες, ενώ προβαίνει σε αλλεπάλληλες δεντροφυτεύεις, τόσο στο βουνό μας, στην Πεντέλη μας, που πάλι πρασινίζει σε συνεργασία με τον ΣΠΑΠ, όσο και σε γειτονιές του Δήμου.

Παράλληλα, οι δημόσιοι και κοινωφελείς χώροι μας βελτιώνονται και ενισχύονται με νέες γεωτρήσεις για το πράσινό μας, με επισκευές στις λίμνες και στα σιντριβάνια, με περιφράξεις, επισκευές και αντικαταστάσεις οργάνων στις παιδικές χαρές», πρόσθεσε ο κ. Θωμάκος.

Τέλος, ευχαρίστησε την πρόεδρο και το Δ.Σ. της Ανθοκομικής Έκθεσης, τους παραγωγούς, τους εκθέτες, τους χορηγούς και όσους εργάζονται για την μεγάλη γιορτή στον Δήμο.

O υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελος Αποστόλου, χαρακτήρισε την Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς ως ένα από τους πιο σημαντικούς θεσμούς στον χώρο της ευρύτερης αγροτικής παραγωγής. Ο κ. Αποστόλου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η ανθοκομία είναι ένα κλάδος υποσχόμενος, τόσο για τους νέους αγρότες όσο και για τους νέους επιχειρηματίες. Είναι όμως ανάγκη ο κλάδος να μπει σε τροχιά εκσυγχρονισμού».

Παράλληλα, παρέθεσε τρόπους με τους οποίους οι παραγωγοί ανθοκομικών ειδών, μέσω ενισχύσεων, θα έχουν τη δυνατότητα για ολοκληρωμένες παρεμβάσεις σε επίπεδο αγροτικής εκμετάλλευσης. Ο υπουργός έκλεισε την ομιλία του τονίζοντας ότι «οι δρόμοι ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας θα περάσουν μέσα από τα χωράφια και την αγροτική καινοτομία».

Η πρόεδρος της Ανθοκομικής, Κλεοπάτρα Χατζοπούλου, κάλεσε τους πολίτες να επισκεφτούν την Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς για να χαρούν τη φύση και να αγοράσουν φυτά και λουλούδια σε προσιτές τιμές. Επίσης, αναφέρθηκε στο πλούσιο πολιτιστικό, μουσικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα της έκθεσης, ποικίλες δράσεις για παιδιά και άφθονο παιχνίδι στο «Flower Fun».

Έντονη ήταν η εκπροσώπηση των πολιτικών κομμάτων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στηρίζοντας με την παρουσία τους τον μεγάλο αυτό θεσμό. 

Στην εκδήλωση των εγκαινίων παρευρέθηκαν πλην του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης, ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., Κωστής Χατζηδάκης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη, οι βουλευτές της Ν.Δ. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Άννα Καραμανλή και Γιώργος Κουμουτσάκος, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Νίκος Αντωνόγλου, ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, ο πρέσβης της Ουρουγουάης, Enrique Leodel, ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων Τάκης Διαμαντόπουλος, οι εκπρόσωποι της Ιεράς Μητρόπολης Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού, αντιδήμαρχοι όμορων Δήμων, περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι της Αστυνομίας, φορείς και σύλλογοι της περιοχής. Παρόντες ήταν, φυσικά, η πρόεδρος του Δ.Σ., πρώην δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Κηφισιάς.

Η εκδήλωση των εγκαινίων έκλεισε με τα πυροτεχνήματα που φώτισαν τον κηφισιώτικο ουρανό και την καθιερωμένη ξενάγηση των παρευρισκόμενων στα περίπτερα της έκθεσης.

Η φετινή έκθεση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Βαγγέλη Σιδέρη.

Στο εκθεσιακό χώρο φιλοξενείται φέτος το ταξίδι του νερού στη φύση, με το οποίο μικροί και μεγάλοι μπορούμε να ταξιδέψουμε σε διαφορετικά Οικοσυστήματα.

Υ.Γ. Κεντρικό Θέμα 64ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς «Το ταξίδι του Νερού στη Φύση»

Στον Εκθεσιακό χώρο της 64ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς φιλοξενούμε φέτος τα οικοσυστήματα και το «Ταξίδι του Νερού στη Φύση».

Βρείτε πού είναι ο «Νερόμυλος» στο Άλσος και ελάτε να γνωρίσουμε τον «Κύκλο του Νερού» και να ταξιδέψουμε σε διαφορετικά «Οικοσυστήματα».

Θα περάσουμε μέσα από Έρημο αλλά θα ξαποστάσουμε στην Όαση…..Θα βρεθούμε σε Λίμνες, Λιβάδια και Μεσογειακούς Θαμνώνες με φρύγανα και άλλα αρωματικά φυτά για να καταλήξουμε στο σκοτεινό και υγρό Δάσος της Βροχής!!!

Θα μάθουμε πώς το νερό δίνει ζωή αλλά και πώς η φύση βρίσκει τρόπους να επιβιώνει όταν το νερό δεν επαρκεί……

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here