Σε 22 εκατ. ευρώ ανέρχεται το Τεχνικό Πρόγραμμα 2017 του Δήμου Κηφισιάς.

0
503

Σε 22 περίπου εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Κηφισιάς για το έτος 2017, το οποίο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο, στη συνεδρίαση της Τετάρτης 23 Νοεμβρίου 2016.

Πρόκειται για έργα και παρεμβάσεις και στις τρεις δημοτικές κοινότητες Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας, Εκάλης.

Όπως εξήγησε ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος της κατάρτισης του Τεχνικού Προγράμματος προηγήθηκαν οι Συνοικιακές Συνελεύσεις οι οποίες βοήθησαν στην αξιολόγηση των αναγκών των έργων σε κάθε γειτονιά του Δήμου, αλλά και οι συνεδριάσεις της Επιτροπής Διαβούλευσης.

Βασική κατεύθυνση του νέου Τεχνικού Προγράμματος είναι η κατασκευή έργων που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Στο Τεχνικό Πρόγραμμα περιλαμβάνονται μελέτες και έργα σε δύο κατηγορίες, αυτά που είναι συνεχιζόμενα από προηγούμενα έτη και αυτά που εμφανίζονται ως νέα για πρώτη φορά.

Σημαντική θέση έχουν εύλογα τα έργα που αφορούν διανοίξεις, ασφαλτοστρώσεις και κατασκευές/συντηρήσεις πεζοδρομίων και κοινοχρήστων χώρων, καθώς επίσης και έργα κατασκευής αγωγών ακαθάρτων και κατασκευές εξωτερικών διακλαδώσεων, δηλαδή συνδέσεων στο αποχετευτικό δίκτυο.

Τα δίκτυα ομβρίων αποτελούν, επίσης, προτεραιότητα, τόσο ως μελέτες όσο και ως έργα για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων στον Δήμο Κηφισιάς.

Η επισκευή-συντήρηση σχολικών και δημοτικών κτηρίων είναι, σύμφωνα με τον Δήμο, πάγια ανάγκη που, επίσης, καλύπτεται στο πρόγραμμα των παλαιών και των νέων έργων.

Όπως ενημερώνει ο Δήμος, «στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Κηφισιάς έχουν ενσωματωθεί και τα έργα του Συμμετοχικού Προϋπολογισμού που ανέρχονται σε 330.000 ευρώ και αφορούν έργα και παρεμβάσεις μικρής ή μεσαίας κλίμακας που αποφάσισαν οι πολίτες με άμεσα δημοκρατικό τρόπο για δεύτερη χρονιά στον Δήμο Κηφισιάς».

Δείτε σε απευθείας μετάδοση την συνεδρίαση της Τετάρτης 23 Νοεμβρίου 2016 του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς…….

{videobox}vnYhJPk8WOc{/videobox}

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here