Σημαντική Εξέλιξη: Δικαστήριο της Λιβύης ακύρωσε το μνημόνιο με την Τουρκία αλλά και την αμυντική συμφωνία!

0
394

To Δικαστήριο της Λιβύης, στην επαρχία Αλ Μπάυντα, σε επετειακό βαθμό μάλιστα, εξέδωσε απόφαση-ράπισμα για την Κυβέρνηση Σαράτζ και την Τουρκία.

Το δικαστήριο έκρινε την συμφωνία για τον καθορισμό των θαλασσίων ζωνών μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας, το λεγόμενο τουρκολιβυκό μνημόνιο, ως παράνομο και κενό περιεχομένου.

Το δικαστήριο όμως προχώρησε και ένα βήμα παραπέρα, καθώς έκρινε παράνομες και κενές περιεχομένου όλες τις αμυντικές συμφωνίες που έχει υπογράψει η κυβέρνηση Σαράτζ με την Τουρκία.

Έχοντας μάλιστα ένα σκεπτικό που ισοδυναμεί με προπομπό κατηγοριών εσχάτης προδοσίας για τον Σαράτζ, όχι όμως και για την Βουλή της Λιβύης, στην οποία διευκρινίζεται πως οι δύο συμφωνίες δεν κυρώθηκαν. Όπως δεν κυρώθηκαν και οι επιμέρους συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας και Αμυντικής συνδρομής της Τουρκίας προς την Λιβύη.

Να σημειωθεί ότι αυτές οι αποφάσεις θα έρθουν για άλλη μια φορά στην Βουλή της Λιβύης αλλά είναι αμφίβολο εάν θα εφαρμοστούν, καθώς ο Σαράτζ έχει το δικαίωμα βέτο, όπως και το δικαίωμα υπογραφής.

Για αυτό το λόγο κατάφερε να υπογράψει τόσο το μνημόνιο συνεργασίας Τουρκίας-Λιβύης αναφορικά με τον καθορισμό των θαλασσίων ζωνών όσο και τις αμυντικής συμφωνίες, χωρίς να έχει τη σύμφωνη γνώμη του κοινοβουλίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here