ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ – Ενημερωτική εκδήλωση του Δήμου Κηφισιάς για το ζήτημα των διοδίων.

0
204

Μαζική ήταν η συμμετοχή των πολιτών στο κάλεσμα του Δήμου Κηφισιάς στην ενημερωτική εκδήλωση «Συνάντηση πολιτών για τα διόδια», η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018, στο 3ο Γενικό Λύκειο Κηφισιάς, στις Αδάμες.

Στην εκδήλωση μίλησαν ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο Δήμαρχος Διονύσου Διονύσης Ζαμάνης, ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Γιώργος Καραμέρος, ο στρατηγός Δημήτρης Κυριαζόπουλος από την Επιτροπή Κατοίκων εκατέρωθεν της ΕΟ, από την Επιτροπή Αγώνα του Δήμου ο πρόεδρος της Δημήτρης Λιανός και το μέλος της Γιάννης Τσαγκάρης, οι επικεφαλής δημοτικών συνδυασμών Νίκος Χιωτάκης και Παναγιώτης Κανακάκης, ο Δημήτρης Κατσάκος από την Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς, και πολύς κόσμος.

«Ο Δήμος Κηφισιάς αγωνίζεται για ένα δήμο καθαρό από διόδια» τόνισε ο κ. Θωμάκος, ο οποίος ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα των διοδίων μετά και την έγκριση της σχετικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) από το αρμόδιο υπουργείο.

Επανέλαβε τις ένδικες ενέργειες του Δήμου Κηφισιάς για αίτηση αναστολής και αίτηση ακύρωσης της ΜΠΕ, σχετικά με την κατασκευή πλευρικών διοδίων στον κόμβο της Βαρυμπόμπης, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στις ενέργειες που έχουν γίνει από τον Δήμο μας υπενθυμίζοντας μεταξύ άλλων την πρωτότυπη παράσταση διαμαρτυρίας τον Αύγουστο του 2016, αλλά και την δέσμευση του τότε υπουργού Περιβάλλοντος κ. Σκουρλέτη ότι δεν είναι δυνατόν να τοποθετηθούν διόδια εντός του αστικού ιστού.

Ακολούθησε η συνοπτική ιστορική ενημέρωση για το θέμα των διοδίων από τον Αντιδήμαρχο και Πρόεδρο της Επιτροπής Αγώνας του Δήμου Δημήτρη Λιανό καθώς και το Μέλος της Προσωρινής Επιτροπής Κατοίκων των εκατέρωθεν του Αυτοκινητόδρομου Συνοικιών Δημήτρη Κυριαζόπουλο.

«Η Περιφέρεια είναι με την πλευρά των Δήμων όχι με λόγια αλλά με έργα, στο μέγεθος που μας αναλογεί» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Γιώργος Καραμέρος ο οποίος πρόσθεσε πως η Περιφέρεια θα προχωρήσει σε ένδικα μέσα ενάντια στην Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου.

Τη θέση του Δήμου Διονύσου κατά της εγκατάστασης κάθε είδους διοδίων επανέλαβε ο Δήμαρχος Διονύσου Διονύσης Ζαμάνης, τονίζοντας πως είναι σε πλήρη συντονισμό με τον Δήμο Κηφισιάς από την πρώτη στιγμή, προκειμένου με κοινές ενέργειες και δράσεις να σταματήσουμε την πιθανή εγκατάσταση κάθε είδους διοδίων».

Στην εκδήλωση ενημέρωσης, την οποία συντόνισε η Πρόεδρος του Δ.Σ. Σάντυ Πατρινού, ακολούθησαν τοποθετήσεις από τους Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων του Δήμου μας αλλά και από συλλογικούς φορείς οι οποίοι τόνισαν την αντίθεσή τους στην εγκατάσταση κάθε είδους διοδίων στην περιοχή μας.

Παρευρέθηκαν αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι του Δήμου Κηφισιάς και του Δήμου Διονύσου, συνοικιακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, πολίτες και δημότες.

Τελικά, φαίνεται πως οι Δήμοι Κηφισιάς και Διονύσου αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποίηση κατά των διοδίων μάλλον στη Βαρυμπόμπη, σε χρόνο που θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες (γίνονται αυτή τη στιγμή συνεννοήσεις για να συνδυαστεί η κινητοποίηση με καλλιτεχνικό πρόγραμμα). 

Στην ίδια την ενημερωτική συνάντηση, οι 2 δήμοι υποστήριξαν το στόχο της μη επιβολής νέων διοδίων στην περιοχή από τη Μεταμόρφωση και πάνω, ξεπερνώντας προηγούμενους ενδοιασμούς. Ελπίζουμε αυτό να εκφραστεί και στην πράξη, και να μη μη μείνει μόνο στα λόγια.

Σημειώνουμε τέλος και την απάντηση του αντιπεριφερειάρχη Αττικής Γιώργου Καραμέρου σε ερώτηση από μέλος της Επιτροπής Αγώνα Κηφισιάς για το αν η Περιφέρεια Αττικής είναι υπέρ ή κατά των ηλεκτρονικών διοδίων.

Ο κ. Καραμέρος απάντησε ότι η Περιφέρεια Αττικής είναι κατά. Ευτυχώς όμως τα γραπτά μένουν: Στην τοποθέτηση της Επιτροπής Αγώνα διαβάστηκε το συγκεκριμένο κομμάτι της πρόσφατης απόφασης της Περιφέρειας Αττικής, που επιβεβαιώνει το αντίθετο. 

Σε απάντησή του ο κ. Καραμέρος δικαιολόγησε την απόφαση με το ότι η Περιφέρεια προσπαθεί να εντάξει και την Αττική οδό στα ηλεκτρονικά διόδια (ενώ είναι γνωστό ότι τα έσοδα της ΑΟ από διόδια είναι εδώ και καιρό μεγαλύτερα από τα συμφωνημένα). 

Για του λόγου το αληθές, δείτε ρεπορτάζ από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και το ψήφισμα, πατώντας ΕΔΩ…….

Στη συγκέντρωση μοιράστηκε κείμενο της Επιτροπής Αγώνα Κηφισιάς το οποίο μοιραζόταν το προηγούμενο διάστημα σε γειτονιές του δήμου μας, καλώντας στη σημερινή ενημερωτική εκδήλωση.

Δείτε παρακάτω βίντεο με ολόκληρη τη εκδήλωση:

{videobox}86iQlfTu9vM{/videobox}

{jcomments on} 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here