Σκάνδαλο Μεγατόνων: Δίνουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ δημόσιο χρήμα στην δήθεν Ιδιωτική ΔΕΗ!

0
263

Αντί να τους φορολογήσουν για τα περιβόητα υπερκέρδη, τους δίνουν ένα κολοσσιαίο ποσό από το υστέρημα των πολιτών! Μιλάμε για σκάνδαλο πρώτου μεγέθους, αφού η ΔΕΗ με τυμπανοκρουσίες υποτίθεται ότι ιδιωτικοποιήθηκε.

Εδώ πρέπει να υπάρξει οπωσδήποτε παρέμβαση της δικαιοσύνης, γιατί το παρασκήνιο είναι εξαιρετικά σκοτεινό!….

Με αυτή την κίνηση το Ελληνικό Δημόσιο στην ουσία διασφαλίζει τα κέρδη μίας ιδιωτικής επιχείρησης, η οποία λειτουργεί με τρόπο καταστροφικό για το σύνολο της οικονομίας και της κοινωνίας.

Διαβάστε την αποκάλυψη του Μιχάλη Χριστοδουλίδη:

Η Κυβέρνηση συνεχίζει να διατυμπανίζει ότι έχει πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της ακρίβειας στην ενέργεια.

Ταυτόχρονα καθησυχάζει τους πολίτες, ότι ακόμα και στο πιο εφιαλτικό σενάριο του καθολικού κλεισίματος της στρόφιγγας του Ρώσικου Φυσικού Αερίου, η  χώρα θα συνεχίζει να καλύπτει αδιάλειπτα τις ενεργειακές της ανάγκες.

Το αφήγημα της ενεργειακής ασφάλειας και του ενεργειακού εφοδιασμού της κυβέρνησης στηρίζεται σε μία παραπλανητική βάση, ότι έχει εξασφαλίσει επάρκεια φορτίων LNG με πλωτές δεξαμενές στον τερματικό σταθμό της Ρεβυθούσας και την αύξηση της λιγνιτικήςπαραγωγής κατά 50%.

Φυσικά η κυβέρνηση δεν αναφέρει ότι ο τερματικός σταθμός της Ρεβυθούσας έχει μία πεπερασμένη παροχετευτική ικανότητα στα δίκτυα της ΔΕΣΦΑ και σε περίπτωση ολικής διακοπής του Ρώσικου Φυσικού Αερίου, η παροχετευτική ικανότητα της Ρεβυθούσας δεν θα μπορέσει να καλύψει τις υπολειπόμενες ροές αερίου σε όλο το δίκτυο της ΔΕΣΦΑ, αφού ο συμπληρωματικός τερματικός σταθμός της Αλεξανδρούπολης θα είναι έτοιμος μετά από ένα έτος.

Δηλαδή με απλά λόγια, το θέμα δεν είναι μόνο η αποθηκευτική επάρκεια, αλλά κυρίως η πεπερασμένη παροχετευτική ικανότητα των δικτύων.

Επίσης ανακοινώνει ότι εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος θα ενεργοποιηθούν νέα λιγνιτικά πεδία μέσω εργολαβικών συμβολαίων με ιδιώτες, προκειμένου να αυξηθούν κατά 50% οι εξορυκτικές παραγωγές του λιγνίτη.

Βέβαια αποκρύπτει, ότι αυτό θα πάρει μεγάλο χρόνο, το κυριότερο πρόβλημα δεν είναι αυτό, αλλά ότι τα λιγνιτικά εργοστάσια που έχουν απομείνει εν λειτουργία δεν μπορούν πλέον να καλύψουν τα ποσοστά απωλειών ηλεκτροπαραγωγής, εξαιτίας της απουσίας πάνω από το 50% των ήδη κλειστών εργοστασίων.

Με απόφαση – σκάνδαλο δίνουν εκατοντάδες εκατομμύρια δημοσίου χρήματος στην ΔΕΗ!

Και μέσα σε όλα αυτά, πριν δύο ημέρες, η Κυβέρνηση προέβη σε μία Σκανδαλώδη Σύμβαση μεταξύ ΔΕΗ ΑΕ και της Δημόσιας Εταιρίας ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΕ (Ειδικού σκοπού) για αποκατάσταση εδαφών περίπου 60 χιλιάδων στρεμμάτων πρώην λιγνιτικών πεδίων με κόστος 300 εκατομμυρίων ευρώ. Χρήματα που έχουν προϋπολογιστεί από τον κρατικό προϋπολογισμό του 2022.

Από πότε το κράτος χρηματοδοτεί έργα αποκατάστασης ιδιωτικών περιουσιακών εδαφών; Και όμως χωρίς εκτίμηση κόστους αποκαταστάσεων, χωρίς να υπάρχει καμία σχετική μελέτη αποκατάστασης, υπάρχει η σχετική πρόβλεψη  από το Ταμείο Ανάκαμψης για την αποκατάσταση  αυτών των στρεμμάτων λιγνιτικών εδαφών.

ίναι προφανές ότι και αυτό γίνεται ανάποδα. Επίσης από πότε το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης χρηματοδοτεί έργα αποκατάστασης ιδιωτικών εδαφών και όχι έργα βιώσιμης ανάπτυξης των περιοχών που έχουν πληγεί από την βίαιη απολιγνιτοποίηση;

Ο μύθος περί αποκατάστασης αυτών των πρώην λιγνιτικών στρεμμάτων και απόδοση στις τοπικές κοινωνίες, έχει ήδη διαψευστεί μετά και το γιγάντιο φωτοβολταικό πάρκο στην Κοζάνη, που λειτουργεί χωρίς την συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας, αφού οι νέες θέσεις εργασίας είναι μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού.

Βιώσιμη ανάπτυξη είναι τα φωτοβολταικά πάρκα; Όταν δεκάδες χιλιάδες στρέμματα αφαιρούνται από την γεωργική παραγωγή;

Τα εδάφη που αποκαθίστανται, λόγω της λιγνιτικής δραστηριότητας εδαφικά αλλά και ατμοσφαιρικά λειτουργούν σαν λιπάσματα, και είναι πιο εύφορα. Ότι και να φυτρώσει σε αυτές τις εκτάσεις πρασινίζει άμεσα. Είναι πιο γόνιμα από ότι ήταν πριν. Επομένως θα έπρεπε να είχε δοθεί στους αγρότες και όχι σε φίλους ημετέρους για να κάνουν επιδοτούμενες μπίζνες δήθεν στο όνομα της πράσινης μετάβασης.

Η σύμβαση αυτή εξυπηρετεί καθαρά τα κέρδη της ΔΕΗ ΑΕ, αφού οι εργασίες αποκατάστασης αυτών των χιλιάδων λιγνιτικών στρεμμάτων θα έπρεπε να βαρύνουν την ίδια την ΔΕΗ ΑΕ και όχι από τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων.

Κύριοι της Κυβέρνησης οι φορολογούμενοι δεν μπορεί να συνεχίζουν να πληρώνουν τα σπασμένα του κου Στάση και του κάθε κου Στάση, διότι με αυτή την λογική θα έπρεπε κάτι ανάλογο να είχατε κάνει και με την ΛΑΡΚΟ.

Δύο μέτρα και δύο σταθμά και αλά καρτ έμμεσες χρηματοδοτήσεις ιδιωτικών εταιρών από τον κρατικό προϋπολογισμό αποτελεί πρόκληση και απαξίωση των δημοκρατικών θεσμών.

Χριστοδουλίδης Μιχαήλ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here