Σκεφθήκατε ποτέ να προσφέρετε στην πόλη που ζείτε;

0
170

Ο λόγος που γράφω τα όσα ακολουθούν, είναι επειδή πιστεύω πως πάρα πολλοί από εμάς δεν προσφέρουμε τίποτα στην πόλη που ζούμε μόνιμα. Εκτοξεύουμε όμως συνεχή παράπονα για το τι πάει στραβά, για το τι ΔΕΝ έκανε ο Δήμος ακόμη από αυτά που έπρεπε να είχε κάνει, για το τι ΠΡΕΠΕΙ να γίνει, κλπ….κλπ.

Αυτοί λοιπόν είναι οι αυτοδίδακτοι επικριτές που ασκούν αυτή τη στείρα κριτική σε μόνιμη βάση, παρέχοντας μόνο και μόνο μια συνεχή γκρίνια κατά των εκάστοτε παραγόντων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αντανακλά την παντελώς άγονη, μικρόψυχη συχνά και τελικά άχρηστη παρεμβολή τους στα κοινά της πόλης.

Κάποιος λοιπόν πρέπει να τους εξηγήσει, πως υπάρχουν και άλλοι που σκέπτονται διαφορετικά.

Είναι αυτοί που η επιθυμία τους να ασχοληθούν με τα Κοινά, δεν είναι αναγκαστικά η απόκτηση εξουσίας η κάποιο συμφέρον, αλλά η αγάπη τους για τα Κοινά και μέσω αυτών, η αγάπη για την πόλη τους.

Είναι άνθρωποι που έχουν τη φιλοδοξία να ανεβάσουν το πολιτιστικό και διοικητικό επίπεδο της πόλης των και πάνω απ' όλα, είναι το μεράκι τους για την δημιουργία και το όραμα να δουν από τις προσπάθειες τους να ανατέλλει σταδιακά μια καλλίτερη πόλη με μια κοινωνία όπου θα διακρίνεται ο πολιτισμός με όλα του τα καλά συνεπακόλουθα και όπου θα υπάρχει συνάμα κοινωνική δικαιοσύνη στις διάφορες εκφάνσεις της.

Ξαναγυρίζω τώρα σ' αυτούς που ζουν μόνιμα στην πόλη μας, σ' αυτούς που γεννήθηκαν η δεν γεννήθηκαν εδώ, σ' αυτούς όμως βασικά που τίποτα ποτέ δεν τους συνέδεσε με τούτον τον τόπο.

Σ' αυτούς που αισθάνονται στην ουσία ξένοι και τους ενδιαφέρει πρωταρχικά και ίσως αποκλειστικά και μόνο το προσωπικό τους όφελος. Είναι αυτοί που τέτοιος είναι ο τρόπος της ζωής των και της νοοτροπίας των, που τους κρατάει έξω από τα όρια της τοπικής κοινωνίας.

Όμως, αλίμονο! Συμπίπτει να είναι κατά βάση, αυτοί οι άνθρωποι των οποίων η προσφορά στο σύνολο της τοπικής κοινωνίας μας μέσα στη πόλη, θυμίζει κηφήνες που ως γνωστό ποτέ δεν συμμετέχουν σε τίποτε το εποικοδομητικό και που διαλέγουν από τη φύση τους να ζουν αμέτοχοι στα προβλήματα, ακόμη και στις χαρές και γενικά αμέτοχοι και στη ζωή της τοπικής κοινωνίας στην οποία ανήκουν.

Είναι αυτοί που μόνον κατηγορούν τους Δημοτικούς Άρχοντες για πολλά και διάφορα, χωρίς να γνωρίζουν το δύσκολο έργο που αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας.

Είναι αυτοί που πετούν χαρτιά και σκουπίδια στους δρόμους όπου βρεθούν.

Είναι αυτοί που δεν μαζεύουν τα κόπρανα των σκυλιών τους από τούς δρόμους, αφήνοντας τα σκυλιά τους να βρωμίζουν εισόδους σπιτιών, κήπων και πεζοδρόμια στο έλεος των «αναγκών» των ανεύθυνων ζώων.

Είναι και αυτοί που παρκάρουν με θράσος πάνω στα πεζοδρόμια και τους «υποτιθέμενους» ποδηλατοδρόμους τα διάφορα τροχοφόρα τους και που μετά προσπαθούσαν και ίσως κατόρθωναν με τα «κονέ» τους να σβήνουν τις κλήσεις!

Είναι αυτοί οι αναίσθητοι που αψηφούν τις ράμπες και τις θέσεις των ΑΜΕΑ. Αυτοί που καρφώνουν τις διαφημιστικές πινακίδες των επαγγελμάτων τους πάνω στα περήφανα Κηφισιώτικα πλατάνια και άλλα δέντρα.

Εγκαταλειμμένο αυτοκίνητο στην Πολιτεία!

Αυτοί που δεν σκέφθηκαν ποτέ να ποτίσουν τα δέντρα που φυτρώνουν μπροστά στην ίδια τους την πόρτα. Αυτοί που χτίζουν, μπαζώνουν και καταπατούν παράνομα.

Τέλος, αυτοί που δεν συμμετέχουν σε κανένα τοπικό σύλλογο η όμιλο που δρα για το καλό της πόλης, αυτοί που δεν διανοούνται να κάνουν την παραμικρή χορηγία σε κόπο, χρόνο, χρήμα γνώση η πράξη αλληλεγγύης.

Όλοι αυτοί είναι η ίδια περίπου ομάδα με αυτούς που υποτιμούν και δεν παρακολουθούν καμία καλλιτεχνική, κοινωνική, επιστημονική, παραδοσιακή και εκπαιδευτική εκδήλωση, ούτε αθλητικά δρώμενα του Δήμου μας που και σ' αυτόν τον τομέα, τον τελευταίο καιρό θριαμβεύει χάρη στους θαυμάσιους αθλητές του και τους άξιους προπονητές των.

Είναι κρίμα τελικά που όλοι αυτοί δεν βλέπουν τα όσα ωφέλιμα μπορούν να γίνονται μέσα στα πλαίσια των προσπαθειών του Δήμου αλλά αυτοί οι άνθρωποι έχουν το ατυχές ταλέντο να διακρίνουν μόνον όσα ΔΕΝ προλαβαίνουν να γίνουν η αυτά που δεν γίνονται επειδή τα απαγορεύει το πτωχό βαλάντιο του προϋπολογισμού του Δήμου.

Αγαπητοί φίλοι, τα όσα γράφω απευθύνονται – όλα – στην μερίδα εκείνη των συγκατοίκων μας οι οποίοι ας γνωρίζουν πάρα πολύ καλά, πως όσα γράφονται παραπάνω πιστεύω πως είναι η αλήθεια και αναφέρονται για το καλό του συνόλου μας.

Όσα γράφονται και σας αφορούν – πιστέψτε – πως γράφονται με το χέρι στην καρδιά καλοπροαίρετα και με την ελπίδα ότι θα θελήσετε, διαβάζοντας τα να τα προσέξετε κάπως περισσότερο. Θα αντιληφθείτε σίγουρα το πόσο δύσκολο είναι το έργο της Δημοτικής Αρχής και πόσο πολύτιμη είναι και η κατανόηση σας,

Είμαι, βέβαιος πως εάν απομονώσετε – έστω και δοκιμαστικά η προσωρινά – την αρνητική σας διάθεση προς τον Δήμο και τις δραστηριότητές του και αποφασίσετε καλοί μας φίλοι συνδημότες και συμπολίτες να συμπλεύσετε με το έργο του Δήμου και να αρχίσετε να συμμετέχετε στα δρώμενα και σε όσες προσπάθειες μπορείτε να γίνεται αρωγοί ,θα γεμίσετε ικανοποίηση και χαρά.

Ικανοποίηση. γιατί θα έχετε ακολουθήσει εποικοδομητικό δρόμο δημιουργίας, και χαρά, γιατί το αποτέλεσμα της απόφασής σας αυτής – σας το υπόσχομαι – θα το χαρείτε «πρώτο χέρι», γιατί θα είναι δικό σας δημιούργημα και θα αισθανθείτε και εσείς περήφανοι που θα έχετε βάλει το λιθαράκι σας. 

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here