Σκωτία: Αντίστροφη μέτρηση για το δημοψήφισμα – θρίλερ!

0
187

Σε αναμέτρηση – θρίλερ αναμένεται να εξελιχθεί το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, καθώς άλλη μία δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε εννέα ημέρες πριν την κάλπη δείχνει τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές να μάχονται στήθος με στήθος.

Η «επίθεση φιλίας»!……από τους οπαδούς της ανεξαρτησίας άρχισε.

Σύμφωνα με την έρευνα, που έγινε από το ινστιτούτο TNS Scotland σε δείγμα 900 συμμετεχόντων, οι οπαδοί της ανεξαρτησίας φτάνουν στο 38% των ψήφων, ενώ ποσοστό 39% συγκεντρώνουν οι ψηφοφόροι που έχουν ταχθεί υπέρ της διατήρησης της ένωσης με το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι αναποφάσιστοι αριθμούν το 23% των ερωτηθέντων.

«Αυτή η έρευνα δείχνει μια σημαντική αλλαγή στην πρόθεση ψήφου» δήλωσε ο πρόεδρος του ινστιτούτου TNS, Τομ Κόστλι. «Είναι πάρα πολύ δύσκολο να κάνεις προβλέψεις, αλλά και οι δύο πλευρές κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών της εκστρατείας θα προσπαθήσουν να πείσουν τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους για τα οφέλη των εκστρατειών τους»….πρόσθεσε.

Για τους οπαδούς της εκστρατείας «Better Together» που θέλουν την παραμονή της Σκωτίας στην ένωση με το Ηνωμένο Βασίλειο οι τελευταίες δημοσκοπήσεις είναι ένα σημάδι ότι θα μετρήσει κάθε ψήφος.

Σε ότι αφορά την ερώτηση «ναι» ή «όχι» στην ανεξαρτησία σύμφωνα με την εφημερίδα Sunday Times υπάρχει προβάδισμα των οπαδών του ΝΑΙ με 51% των ψήφων εν όψει του επερχόμενου δημοψηφίσματος στις 18 Σεπτεμβρίου 2014.

{videobox}w1fq5H7VEDs{/videobox}

Οι πρόσφατες έρευνες αυξάνουν και την πίεση προς τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον ο οποίος επανέλαβε την περασμένη εβδομάδα ότι δεν θα παραιτηθεί εάν κερδίσει το «ναι».

Η Sunday Times ανέφερε επίσης ότι η Βασίλισσα Ελισάβετ «ενδιαφέρεται στενά» για το επερχόμενο δημοψήφισμα και έχει ζητήσει να ενημερώνεται καθημερινά. 

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here