ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ δημότη Κηφισιάς για την κατάσταση με τα μπαρ στο κέντρο της Νέας Ερυθραίας!

0
435

Αξιότιμε κ. Διευθυντά,

Σας στέλνω συνημμένη επιστολή – καταγγελία για θέμα που αφορά τη Νέα Ερυθραία με παράκληση τη δημοσίευσή της στην εφημερίδα σας, ώστε να ευαισθητοποιηθούν οι αρχές (που δεν θα το κάνουν) και να προστατευτεί ο κόσμος.

<<Τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με τα μπαράκια στο κέντρο της Νέας Ερυθραίας, Χαριλάου Τρικούπη και Ελ. Βενιζέλου είναι γνωστά, όπως γνωστή είναι και η στάση του Δήμου Κηφισιάς απέναντι στο πρόβλημα αυτό, δηλαδή όλα επιτρέπονται κι ας είναι εναντίον των εντολών του νόμου – όπως π.χ. το Περίφημο Διάταγμα 180/79, που υποχρεώνει τον δήμο στην φάση της προέγγρισης να λαμβάνει υπόψει εκκλησίες, φροντιστήρια κλπ., από τα οποία τα καταστήματα πρέπει να απέχουν σε ευθεία γραμμή λιγότερα από 50 μέτρα, και να αιτιολογεί στην προέγκριση γι’ αυτά, πράγμα που δεν έκανε ποτέ ο Δήμος Κηφισιάς, παραβιάζοντας επί χρόνια την Ελληνική Νομοθεσία.

Πέρα όμως από τα ακανθώδη θέματα προεγκρίσεων, αδειοδοτήσεων, νομιμότητας, πιθανότητας πολεοδομικών παραβάσεων, ηχορρύπανσης, έλλειψης θέσεων στάθμευσης, σκουπίδια και αδιαφορίας για τις ώρες κοινής ησυχίας και (τελευταίο αλλά όχι έσχατο) δραματικής αλλαγής του χαρακτήρα του εμπορικού κέντρου της πόλης στην καρδιά του αστικού ιστού που θυμίζει πλέον bar street δημοφιλών νησιών του Αιγαίου, μερικοί απλά το παρακάνουν.

Στα πλαίσια της ασυδοσίας υπέπεσε στην αντίληψή μου η εξής επικίνδυνη κατάσταση. Στον εξώστη του εμπορικού κέντρου της Χαριλάου Τρικούπη 146 έχει απλώσει τα τραπεζοκαθίσματα ένα bar μαζί με εγκαταστάσεις μπάρας και ψυγεία.

Η οφθαλμοφανής πλημμελής καθαριότητα στον υπαίθριο εξώστη είναι το ελάχιστο πρόβλημα όταν πλησιάσει κανείς κατά τις εργάσιμες μέρες που το bar είναι έρημο και εγκαταλελειμμένο (αλλά προσβάσιμο σε όλους) και ανοίξει (από περιέργεια) το ψυγείο που είναι σε λειτουργία.

Θα δει εκεί μπύρες, διάφορα ποτά, αναψυκτικά και χυμούς να περιμένουν το χέρι του οποιουδήποτε θα το απλώσει να τα πάρει. 

Η πρώτη μου σκέψη πήγε στα ανήλικα παιδιά του Φροντιστηρίου που είναι στον ίδιο όροφο, αλλά και σ’ αυτά που συχνάζουν σε ένα εγκαταλελημένο κτίριο (βέβαια πρώην μπαρ) στο παρκάκι δίπλα από το ακίνητο του αριθμού 146. Μόνο εγώ πιστεύω ότι είναι επικίνδυνο να υπάρχει πρόσβαση σε οινοπνευματώδη σε ανηλίκους;

Καταγγελίες στις αρμόδιες υπηρεσίες έχουν γίνει, βέβαια, αλλά, για λόγους ακατανόητους, δεν αλλάζει τίποτα. Ενώ η Περιφέρεια διαπιστώνει την παρανομία, από τον Δήμο Κηφισιάς δεν υπάρχει ενδιαφέρον να λυθεί το πρόβλημα, αντιθέτως, μάλιστα αποφεύγεται συστηματικά κάθε έλεχος της κατάστασης.

Κάποια στιγμή το συγκεκριμένο μπαρ έδειξε δείγματα συμμόρφωσης ίσως επειδή έγιναν συστάσεις από την Περιφέρεια ή την Υγειονομική υπηρεσία. Η συμμόρφωση όμως είχε διάρκεια 24 ωρών.

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε το ψυγείο είναι στη θέση του, είναι γεμάτο και περιμένει τους ανήλικους όποια ώρα θέλουν να σερβιριστούν. Δεν ξέρω αν νοιάζει αυτό κανένα αυτή τη στιγμή, αλλά επειδή όταν γίνει το κακό «πέφτουμε από τα σύννεφα», πιστεύω ότι καλό είναι να σκεφτούμε να προνοήσουμε πριν πάθουμε.

Εντάξει ο καταστηματάρχης, αλλά να αδιαφορεί και ο Δήμος Κηφισιάς που είναι ενήμερος; Ντροπή του!

Με την ελπίδα ότι κάτι θα αλλάξει…..

Διατελώ μετά τιμής
Δημήτρης Μπαζίνας>>

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here