ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ Πρωτιά Μητσοτάκη σε Αποδοκιμασίες στα Social Media στην Ευρώπη. Έρευνα: Νίκος Ιωαννίδης

0
443

Η σύγκριση των αντιδράσεων των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις δημόσιες αναρτήσεις των κυβερνητών τους.

Στο δείγμα που λήφθηκε υπολογίστηκαν οι θετικές και αρνητικές αντιδράσεις στα πέντε τελευταία POST κάθε αρχηγού της κυβέρνησης στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τρεις χώρες δεν συμπεριλαμβάνονται:

-Η Γερμανία (καθώς η Angela Merkel είχε ανακοινώσει τη διακοπή λειτουργίας της σελίδας της μόλις έχασε την αρχηγεία του CDU, το 2019),

-Η Πορτογαλία (ο António Costa δεν έχει δημοσιεύσει κάτι από το 2019) και

-Η Σλοβακία (καθώς τα τελευταία ποστ του Igor Matovič  έχουν ειρωνικές δημοσιεύσεις και αστεϊσμούς, συνεπώς το δείγμα θα ήταν ανασφαλές -πάντως, γενικώς κυμαίνεται θετικά άνω του 95%).

Στην Ιρλανδία ο Michael D. Higgins είναι ανενεργός από το 2018 και λήφθηκαν υπόψη οι δημοσιεύσεις του Micheál Martin.

Το (απλοϊκό) γράφημα είναι ξεκάθαρο και δεν χωράει ανάλυση:

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποτελεί, πλέον, ένα ανεπανάληπτο, ενδεχομένως παγκοσμίως, παράδειγμα καθολικής αποδοκιμασίας μέσω ενός εργαλείου που δεν κατάφερε να ελέγξει, παρά τις προσπάθειές του να ελέγξει κάθε προσπάθεια αποδοκιμασίας του στα ΜΜΕ, τους δρόμους, αλλά και τα social media, όπως φάνηκε από το πρόσφατο κύμα «τιμωριών» προς τους λογαριασμούς πολιτών που εξέφραζαν αντικυβερνητικές απόψεις.

Προσωπικά, θεωρώ τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης καταμέτρησης ως την Απόλυτη Δημοσκόπηση, ως την απόλυτη φωτογραφία της πολιτικής στιγμής στη χώρα μας.

Σε κάθε χώρα υπάρχουν άνθρωποι που συμφωνούν ή διαφωνούν, που έχουν ή δεν έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ, που είναι νέοι, γέροι, μορφωμένοι, αμόρφωτοι, δεξιοί, κεντρώοι, αριστεροί, αναρχικοί, φιλελεύθεροι, φασίστες και η παράθεση των αριθμών δεν χωράει αμφισβήτησης.

Εξίσου εντυπωσιακό, αν όχι το πιο εντυπωσιακό στοιχείο της έρευνας, είναι το πλήθος της συμμετοχής, που δείχνει τη διάθεση των Ελλήνων πολιτών να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους στον βασικό υπεύθυνο όλων των πολιτικών που επιβάλλονται τον τελευταίο καιρό:

Σε σύνολο 506.000 αντιδράσεων, στα συνολικά 120 POSTS, οι 220.000 αντιδράσεις καταμετρήθηκαν στα πέντε POST του Έλληνα Πρωθυπουργού!

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……….

Υ.Γ. ΕΚΛΕΙΣΑΝ τη δυνατότητα σχολίων στο Youtube του Κ. Μητσοτάκη.

Σε μια πρωτοφανή κίνηση, μετά την μαζική αντίδραση πολιτών στη σελίδα του Πρωθυπουργού στο FB μετά το διάγγελμα, όπου οι αρνητικές αντιδράσεις και τα σχόλια ήταν απίστευτα πολλές, η σελίδα του στο Youtube έκλεισε τη δυνατότητα σχολιασμού!!!

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here