ΣΟΚ στην Ιταλία: Από το 1924 του Μουσολίνι στο 2024 των Νεοφασιστών.

0
293

Ντροπιαστικές εικόνες με τον Μουσολινικό Χαιρετισμό στη Ρώμη!…

Μεγάλη αίσθηση και σειρά επικρίσεων προκαλεί στην Ιταλία «Τελετή Μνήμης» που οργανώθηκε χθες βράδυ από Ακροδεξιές Οργανώσεις, σαράντα έξι χρόνια μετά από τον θάνατο τριών νέων σε συγκρούσεις με την αστυνομία και άλλες Νεοφασιστικές Οργανώσεις.

Οι συμμετέχοντες στην χθεσινή «τελετή» στην περιοχή Τουσκολάνα της Ρώμης, προχώρησαν σε φασιστικό χαιρετισμό, ο οποίος, ως γνωστόν, απαγορεύεται από τον ιταλικό νόμο.

Παράλληλα, υψώνοντας το χέρι, φώναξαν «Presente» (παρών), όπως συνηθίζεται στις ακραίες αυτές μαζώξεις.

Η Γραμματέας του Κεντροαριστερού «Δημοκρατικού Κόμματος», Έλι Σλάιν, ανακοίνωσε ότι σήμερα θα καταθέσει ερώτηση στην Βουλή και θα καλέσει τον Υπουργό Εσωτερικών, Ματέο Πιαντεντόζι, να πάρει θέση επί του συμβάντος.

Ανάλογη πρωτοβουλία θα αναλάβει και η συμμαχία Πρασίνων-Ιταλικής Αριστεράς, η οποία ζητά «να διαταχθεί η άμεση διάλυση όλων των Νεοφασιστικών Οργανώσεων».

Τα Ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης υπογραμμίζουν ότι η χθεσινή εικόνα είναι «Ανατριχιαστική» διότι μοιάζει να προέρχεται από κάποια εκδήλωση του Μουσολινικού καθεστώτος, με τα χιλιάδες υψωμένα χέρια όσων επευφημούσαν, χωρίς ίχνος κριτικής σκέψης, τον Φασίστα Δικτάτορα.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ/Θ. Ανδρεάδη-Συγγελάκη, Ιταλία Ρώμη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here