ΣΟΚ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ! ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ – ΜΑΖΗΣ και ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ…

0
765

Ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας Ιωάννης Μάζης και ο γεωπολιτικός αναλυτής και αρθρογράφος Σάββας Καλεντερίδης μίλησαν για την επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία, τι σηματοδοτεί και ποιες επιπτώσεις μπορεί να έχει στην ευρύτερη περιοχή.

«Η Τουρκία ποτέ ξεκινάει αν δεν έχει την έγκριση των ΗΠΑ. Από αυτή την εισβολή κερδισμένοι είναι Μόσχα, Ιράν και φυσικά ο Ερντογάν αν κερδίσει το στόχο του και χαμένοι είναι ΗΠΑ και Ισραήλ και φυσικά», εκτίμησε μεταξύ άλλων ο κ. Μάζης.

«Υπάρχει σύνδεση μεταξύ του Γιαβούζ και της εισβολής στη Συρία. Ο Ερντογάν ξεκινάει να λύσει τον υπαρξιακό του κίνδυνο που είναι οι Κούρδοι κάνοντας κινήσεις εκβιασμού προς την Ευρώπη.

Αν θα έχουμε προσφυγικό θα είναι τα παλικάρια του ISIS περίπου 12.000 που θα περάσουν στην Ελλάδα, γιατί οι Κούρδοι μαζεύονται προς τα μέσα της Συρίας«, είπε ο κ. Μάζης.

«Ο Τραμπ υπαναχώρησε για να μην έχουμε νια νέα αμερικανοτουρκική σύγκρουση», εκτίμησε με τη σειρά του ο κ. Καλεντερίδης….και συνέχισε:

Εάν οι ΗΠΑ κλείσουν τον εναέριο χώρο για την Άγκυρα, όπως ζήτησαν οι Κούρδοι, τα πράγματα θα γίνουν δύσκολα για την Τουρκία.

Εάν επίσης η Τουρκία προχωρήσει πέρα από τα 30 χιλιόμετρα όπως έχει συμφωνήσει με τις ΗΠΑ, τότε θα υπάρξει και διάρκεια των επιχειρήσεων και μεγαλύτερο κόστος για την Τουρκία».

Δείτε τι είπαν στο βίντεο που ακολουθεί:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here