Στην Κερύνεια αγκυροβόλησε το τουρκικό υποβρύχιο Gür S-357: Προστατεύει Πορθητή και Γιαβούζ.

0
1055

Στο λιμάνι «μέσα ενημέρωσης», σχολιάζοντας ότι αυτό γίνεται σε μια περίοδο κατά την οποία ο «Πορθητής» και το «Γιαβούζ» συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους στην ανατολική Μεσόγειο.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το υποβρύχιο προστατεύει τα δυο γεωτρύπανα καθώς και το ερευνητικό πλοίο Μπαρμπαρός.

Από χθες το απόγευμα το τουρκικό υποβρύχιο δέχεται επισκέψεις από τον κόσμο στα κατεχόμενα και αυτό θα παραμείνει εκεί μέχρι τις 8 Ιουλίου, σημειώνεται.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, το υποβρύχιο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων που προσάραξε χθες στο λιμανάκι της Κερύνειας θα είναι ανοικτό μεταξύ των ωρών 10.00 – 12.00 και 14.00-17.00.

Η Κίπρις Ποστασί είχε μεταδώσει προχθές αναρτώντας φωτογραφίες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του υποβρυχίου Γκιούρ που φαινόταν με γυμνό μάτι από την στεριά, προκαλώντας ανησυχία στον κόσμο.

Η εφημερίδα επικαλούμενη «ασφαλείς πληροφορίες» είχε γράψει ότι το υποβρύχιο εκτελούσε «καθήκοντα ρουτίνας» στην περιοχή και είχε βγει στην επιφάνεια της θάλασσας για λόγους ανεφοδιασμού του προσωπικού. Χθες ανακοινώθηκε ότι προσάραξε στο λιμανάκι της Κερύνειας και είναι ανοικτό για επισκέψεις.

Στο μεταξύ, τον περασμένο Απρίλιο, μεταξύ 17 και 21 του μήνα, είχε αγκυροβολήσει στο λιμανάκι της Κερύνειας και το τουρκικό υποβρύχιο Σακάρια το οποίο επίσης ήταν ανοικτό για επισκέψεις από πολίτες. Το ίδιο συνέβη και με το υποβρύχιο Ινονού του τουρκικού ναυτικού στις αρχές Μαΐου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here