Στη 2η θέση στην Ευρώπη η Κύπρος στη διενέργεια τεστ κορωνοϊού στον πληθυσμό-Στην 19η η Ελλάδα.

0
389

Αυτή είναι η πραγματικότητα κ. Μητσοτάκη!……

Στη 2η θέση ανάμεσα σε 29 ευρωπαϊκά κράτη κατατάσσεται η Κύπρος σε σχέση με τη διενέργεια εργαστηριακών ελέγχων ανά 100,000 κατοίκους, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Λοιμώξεων (ECDC).

Στα πρόσφατα στοιχεία του ECDC, καταγράφεται ο αυξημένος αριθμός τεστ που πραγματοποιούνται στην Κύπρο, σε σύγκριση με τα υπόλοιπα Ευρωπαϊκά κράτη, αναδεικνύοντας τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται από την έναρξη της πανδημίας για τον επιδημιολογικό έλεγχο στην κοινότητα.

H Ελλάδα σύμφωνα με τα στοιχεία του ECDC είναι στην 19η θέση από 29 ευρωπαϊκά κράτη. Μπορεί λοιπόν η Ελλάδα σύμφωνα με τον χάρτη του ECDC να έχει ορισμένες περιοχές στο πράσινο ή στο πορτοκαλί αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αντιστοιχούν και στα στοιχεία αφού δεν διενεργούνται και πάρα πολλά τεστ σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης.

Η Κύπρος, ακολουθώντας τις κατευθυντήριες οδηγίες του ECDC, εξ αρχής στήριξε τη στρατηγική της για τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού στους αυξημένους εργαστηριακούς ελέγχους τόσο στοχευμένα σε συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού όσο και στην κοινότητα.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here