ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΦΩΤΙΑ για τα ψεύτικα γκάλοπ – Οι εταιρείες δημοσκοπήσεων που βρίσκονται στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης.

0
291

Μια από τις εταιρείες που βομβαρδίζει κάθε μήνα την κοινή γνώμη με γκάλοπ μαϊμού έχει επικεφαλής έναν καθηγητή που πληρώνεται από το ελληνικό δημόσιο.

Το ίδιο πρόσωπο εργάζεται στη NΔ, στα σεμινάρια επιμόρφωσης των στελεχών!

Αυτό δεν τον εμποδίζει να εμφανίζει γκάλοπ που αβαντάρουν το κόμμα στο οποίο εργάζεται.

Το απόστημα με τις εταιρείες δημοσκοπήσεων, που έχουν εξελιχτεί σε βιομηχανία κατασκευής μαϊμού γκάλοπ, έναντι αμοιβής, είναι έτοιμο να σπάσει, μετά τη μεγάλη έρευνα που ξεκίνησε από τη Δικαιοσύνη και τους κρατικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Η έρευνα περιλαμβάνει και την αμαρτωλή AGB, η οποία μονοπωλούσε επί χρόνια μετρήσεις θεαματικότητας στο χώρο της τηλεόρασης και για χρόνια λειτουργούσε ασύδοτα και ανεξέλεγκτα αβαντάροντας κανάλια και προγράμματα, τα οποία βρίσκονταν στη δική της σφαίρα συμφερόντων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της KΟNTRA NEWS έχει αρχίσει εξονυχιστικός έλεγχος στις εταιρείες δημοσκοπήσεων. Οι αρμόδιες υπηρεσίες κάνουν φύλλο και φτερό το μετοχολόγιο των εταιρειών, τις συμβάσεις που έχουν υπογράψει με το δημόσιο, τις ΔΕΚΟ, με κόμματα καθώς και με μεγάλους επιχειρηματίες.

Στην έρευνα συμμετέχει και το ΣΔΟΕ, για να ελεγχθεί αν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων έπαιρναν συμβάσεις από δημοσίους οργανισμούς την περίοδο κατά την οποία πραγματοποιούσαν δημοσκοπήσεις οι οποίες κατά περίεργο τρόπο έπεφταν έξω μέχρι και 20 μονάδες!

Η έρευνα πραγματοποιείται γιατί υπάρχουν βάσιμες υποψίες και καταγγελίες ότι οι εταιρείες δημοσκοπήσεων λειτουργούν ασύδοτα.

Συνδέουν το αποτέλεσμα των γκάλοπ με οικονομικά συμφέροντα, ενώ κάνουν και δημοσκοπήσεις κατά παραγγελία…

Το ΣΔΟΕ θα ελέγξει όλα τα τιμολόγια για να διαπιστωθεί αν οι συμβάσεις των εταιρειών αυτών με δημοσίους οργανισμούς είναι εικονικές και αποσκοπούσαν στην αλλοίωση των αποτελεσμάτων των γκάλοπ υπέρ των κομμάτων που συμμετείχαν στην κυβέρνηση Σαμαρά.

Παράγοντες της Δικαιοσύνης είναι πεπεισμένοι ότι οι περισσότερες εταιρείες δημοσκοπήσεων δεν εφαρμόζουν τα επιστημονικά στάνταρ που απαιτούνται για τις μετρήσεις της κοινής γνώμης και κατασκευάζουν τα αποτελέσματα των γκάλοπ ανάλογα με το ποιος πληρώνει.

Οι ίδιες πήγες επισημαίνουν ότι είναι ασυμβίβαστο οι εταιρείες δημοσκοπήσεων να συνάπτουν συμβάσεις εκατομμυρίων με δημοσίους φορείς, γιατί μέσω αυτών χειραγωγούνται από συγκεκριμένα κόμματα αι συμφέροντα. Τα μέχρι τώρα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι οι εταιρείες δημοσκοπήσεων δεν τηρούν κανένα κανόνα δεοντολογίας. 

Μια από τις εταιρείες που βομβαρδίζει κάθε μήνα την κοινή γνώμη με γκάλοπ μαϊμού έχει επικεφαλής έναν καθηγητή που πληρώνεται από το ελληνικό δημόσιο.

Το ίδιο πρόσωπο εργάζεται στη NΔ, στα σεμινάρια επιμόρφωσης των στελεχών! Αυτό δεν τον εμποδίζει να εμφανίζει γκάλοπ που αβαντάρουν το κόμμα στο οποίο εργάζεται.

Δυο ακόμα εταιρείες δημοσκοπήσεων εμφανίζονται να παρέχουν υπηρεσίες σε οργανισμούς του δημοσίου και υπουργεία. Μάλιστα την περίοδο Σαμαρά υπέγραφαν την μια σύμβαση μετά την άλλη με φορείς του δημοσίου. Πρόκειται για τις εταιρείες που εμφάνιζαν το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα να προηγείται με 65%! 

Οι εταιρείες αυτές χρησιμοποιήθηκαν για να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη αφού τα αποτελέσματα των ψεύτικων γκάλοπ δημιουργούν δυναμική και παράγουν πολιτικά αποτελέσματα.

Οι ίδιες εταιρείες είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στις δυο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, στις οποίες έπεσαν για μια ακόμα φορά έξω από δέκα έως είκοσι μονάδες!

Βέβαια το περίεργο είναι ότι άλλα αποτελέσματα έδιναν στην δημοσιότητα για να παίξουν στα κανάλια και άλλα στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, που ήθελαν να έχουν καθαρή εικόνα για τις εξελίξεις.

Η έρευνα στοχεύει να ρίξει φως και στη δράση της αλήστου μνήμης AGB που μονοπωλεί τις μετρήσεις τηλεθέασης. Πρόκειται για την εταιρεία που έστηνε το κόλπο με τα λεγόμενα μηχανάκια, τα οποία είχε αποκαλύψει η «ΑΥΡΙΑΝΗ».

Μετά την έρευνα και με βάση τα συμπεράσματα αναμένεται να νομοθετηθεί αυστηρό πλαίσιο για τη λειτουργία τόσο των εταιρειών δημοσκοπήσεων όσο και των εταιρειών που μετρούν την τηλεθέαση για να σταματήσει η ασυδοσία και το αλισβερίσι με τα οικονομικά συμφέροντα και η λεηλασία του δημοσίου με τις συμβάσεις μαϊμού.

Πηγή: kontranews.gr

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here