Στο Ηρώδειο ο Δημήτρης Παπαδημητρίου και η Φωτεινή Δάρρα.

0
338

Την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013 στις 21.00, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου και η Φωτεινή Δάρρα συναντιούνται, στην παράσταση "Από τον Κ. Π. Καβάφη στον Νίκο Γκάτσο" μέσα από τη μουσική και τα τραγούδια τους στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Έτος Καβάφη το 2013 και η μουσική του Δημήτρη Παπαδημητρίου, που ένωσε το ελληνικό τραγούδι με τη συμφωνική μουσική, χορογραφείται για πρώτη φορά από την Hellenic Dance Company.

Η Φωτεινή Δάρρα έχοντας διεθνώς τραγουδήσει την ελληνική ποίηση , ξανασυναντά ως κορυφαία σολίστ το θέατρο και το χορό ανάμεσα σε 22 χορευτές και την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ , υπό τη διεύθυνση του ίδιου του συνθέτη.

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου συνθέτης με πορεία ουσιαστική και δημιουργική, συνδέει στο  έργο του τη συμφωνική μουσική, τη μελοποιημένη ποίηση και το τραγούδι, έχοντας κατακτήσει το σεβασμό και την αγάπη του κοινού.

Στο πρώτο μέρος, μέσα από τη σύμπραξη των τεχνών, με όχημα τη μουσική, το τραγούδι και το χορό η παράσταση λειτουργεί σαν ένα μοναδικό ταξίδι στην ποίηση του Κ.Π. Καβάφη. Οι χορευτές της Hellenic Dance Company και η Φωτεινή Δάρρα με την ερμηνεία της, δημιουργούν ένα άρτιο δραματουργικά εικαστικό δρώμενο με τη σκηνοθετική υπογραφή της Έρσης Πήττα.

Στο δεύτερο μέρος θα παρουσιαστούν τραγούδια από την πιο πρόσφατη δουλειά τους με τίτλο "Λουλούδι στη φωτιά" σε στίχους  Νίκου Γκάτσου καθώς και τραγούδια από την κοινή τους πορεία κάνοντας μια αναδρομή στις πιο σπουδαίες στιγμές τους.

Συντελεστές

Ενορχήστρωση – δ/νση Ορχήστρας: Δημήτρης Παπαδημητρίου

Α΄ μέρος:

Σολίστ: Φωτεινή Δάρρα
Ερμηνεύει: Γιώργος Φλωράκης
Αφήγηση: Πάνος Γκιουλής

Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Παυλίνα Βερέμη
Σκηνοθεσία και δραματουργία: Έρση Πήττα
Χορογραφίες: Πένυ Διαμαντοπούλου, Χριστίνα Γουζέλη και Paul Blackman

Β' μέρος:

Σολίστ: Φωτεινή Δάρρα
Συμμετέχει: ο Γιώργος Φλωράκης
Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ και σολίστ
Ηχολήπτης: Λαμπρόπουλος Γιάννης

Οργάνωση παραγωγής: Four Seasons, τηλ. 210 6891076.

Τιμές εισιτηρίων: 40 €, 35 €, 25 €, 20 €, 15 €, 5 €.

Επικοινωνία: Ειρήνη Λαγουρού, τηλ. 6977 247725,   irini.lagourou@gmail.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here