Στο ΣΔΟΕ η διανομή 30 εκατ. ευρώ του Σγουρού !

0
218

Στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος βρίσκεται η υπόθεση «διανομής» 30 εκατομμυρίων ευρώ στην οποία προχώρησε ο πρώην Περιφερειάρχης, Γιάννης Σγουρός, λίγο προτού παραδώσει τα «κλειδιά» στην νεοεκλεγείσα, Ρένα Δούρου.

Αποκλειστικές πληροφορίες του www.ereportaz.gr αναφέρουν ότι πολυσέλιδη καταγγελία η οποία καταγράφει το παράδοξο ιστορικό βρίσκεται ήδη στα γραφεία του ΣΔΟΕ στην οδό Πειραιώς, στελέχη του οποίου θα κληθούν να εξετάσουν τι ακριβώς έχει συμβεί.

Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας και καταγράφηκαν σε ρεπορτάζ, δυο ημέρες πριν από την ανάληψη των καθηκόντων από την κ. Δούρου, οι λογαριασμοί της περιφέρειας ελαφρύνθηκαν κατά 30 εκατομμύρια ευρώ!

Σχετική έρευνα του www.thepressproject.gr αποκάλυψε ότι τις δύο τελευταίες ημέρες πριν την ορκωμοσία του νέου περιφερειακού συμβουλίου και ανακαλύψαμε ότι εκδόθηκαν περισσότερες από 200 αποφάσεις.

Μερικές από αυτές αφορούν την κατασκευή πεζογεφυρών για τον κλασικό Μαραθώνιο (δαπάνη 36.900€), η κατασκευή αγωγού ύδρευσης στους οικισμούς Καρατζά – Αγ. Ελένης – Άνω Φανουρίου 2.5 εκατομμυρίων ευρώ.

Η κατασκευή του αγωγού ύδρευσης δεν μπορούσε φαίνεται να περιμένει – όπως συνηθίζεται – τη νέα Περιφερειάρχη, όπως άλλωστε και η έγκριση των πρακτικών για την πίστωση 7.7 εκατομμυρίων ευρώ που θα κοστίσει σε όλη τη χώρα η μεταφορά των μαθητών ανά περιφέρεια, η αποκατάσταση και ο εκσυγχρονισμός του Χατζηκυριάκειου ορφανοτροφείου με μια δαπάνη 17.3 εκατομμυρίων ευρώ και πολλές ακόμα.

Άλλα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο πρώην Περιφερειάρχης λίγο προτού αποχωρήσει εκταμίευσε χρήματα προς ΜΜΕ για καλοκαιρινή διαφημιστική καμπάνια η οποία έχει ως ένα από τα συνθήματα το «Κοντσέρτο για τζιτζίκια και κύμα».

Γνωρίζοντες το προσκήνιο αναφέρουν ότι πρόκειται για προσπάθεια της απερχόμενης διοίκησης να δημιουργήσει συμμαχίες με ΜΜΕ, στην περίπτωση που τους επόμενους μήνες διαπιστωθούν παράτυπες ή έκνομες ενέργειες της.

Ούτως η άλλως η Περοφέρεια Αττικής είναι γνωστή για τα ιδιαίτερα μεγάλα διαφημιστικά budget. Επίσης γνωστή είναι πλέον η τακτική που θα ακολουθηθεί από πολλούς εκδότες (ακόμα και δεξιούς) στην προσπάθεια να προσεγγίσουν την νέα ηγέτιδα της Αττικής.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here