Στρατιωτική συμφωνία Ελλάδας-Ισραήλ ύψους 1.68 δις-Ερωτήματα για τη σιγή του Υπουργείου.

0
450

Ενώ το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ, με προχθεσινή (5/1) ανάρτηση του, ανακοίνωσε τη «μεγαλύτερη αμυντική συμφωνία» μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, ύψους 1,68 δισεκατομμυρίων δολαρίων και διάρκειας 20 χρόνων, το αντίστοιχο Ελληνικό Υπουργείο, δεν έχει αναφερθεί στη συγκεκριμένη συμφωνία.

Πιο αναλυτικά, η συμφωνία ανάμεσα στις δύο χώρες, περιλαμβάνει την δημιουργία σχολής πολεμικής αεροπορίας στην Καλαμάτα, την προμήθεια δέκα εκπαιδευτικών αεροσκαφών M-346 (Lavi), την συντήρηση αεροσκαφών Τ-6 (Efroni) καθώς και την παροχή προσομοιωτών, εκπαίδευσης και υλικοτεχνικής υποστήριξης.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του Υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ στο twitter, η συμφωνία εγκρίθηκε από την Ελληνική Κυβέρνηση έπειτα από διεθνή διαγωνισμό, με τον υπουργό Άμυνας του Ισραήλ, Μπένι Γκαντζ να αναφέρει χαρακτηριστικά, σύμφωνα με την Πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα, πως:

«Η συμφωνία αυτή αντικατοπτρίζει τις άριστες σχέσεις που αναπτύσσουμε με την Ελλάδα. Πρόκειται για μια μακρόπνοη συνεργασία, η οποία θα εξυπηρετήσει τα συμφέροντα τόσο του Ισραήλ όσο και της Ελλάδας.

Θα δημιουργήσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας στις δύο χώρες και θα προωθήσει την σταθερότητα στη Μεσόγειο. Ευχαριστώ τον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας και φίλο μου, Νίκο Παναγιωτόπουλο, για τη συνεργασία στην προώθηση αυτού του έργου και την έγκριση του από την Ελληνική Κυβέρνηση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here