ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ: Νατοϊκός Αμερικανός Διοικητής στάθηκε «προσοχή» επί δίωρο εμπρός στο κράνος του Μιλτιάδη!

0
329

Ποίος είναι ο Αμερικανός στρατηγός διοικητής των Νατοϊκών δυνάμεων που στάθηκε δυο ώρες προσοχή μπροστά στο κράνος του Μιλτιάδη που βρίσκεται εκτεθειμένο στο μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Το γεγονός συνέβη, αλλά κρατήθηκε μεταξύ των παρευρισκομένων υπό άκρα μυστικότητα.

Δεν είναι λίγο πράγμα ολόκληρος στρατηγός του ΝΑΤΟ, επιχειρησιακός, με τρεις σειρές παράσημα και πολεμική δράση ως καταδρομέας να υποκλίνεται – όπως είπε – στον μεγαλύτερο στρατηγό όλων των εποχών!!

Ο Νατοϊκός στρατηγός προσήλθε υπό το κράτος άκρας συγκίνησης να υποκλιθεί στο σπασμένο – ραγισμένο από έναν Περσικό πέλεκυ – πολεμικό κράνος του στρατηγού Μιλτιάδη που φορούσε κατά τη μάχη του Μαραθώνα.

Ο ίδιος, το είχε προσφέρει ως δώρο στον Δία για την περιφανή νίκη κατά των Περσών τέτοιες μέρες, τον Αύγουστο του 490π.χ. στη θέση Αγριλίκι κοντά στην πεδιάδα του Μαραθώνα.

Το κράνος -ένα από τα πιο πολύτιμα εκθέματα του μουσείου της Ολυμπίας – είναι Κορινθιακού ρυθμού που φέρει την επιγραφή «ΜΙΛΤΙΑΔΕΣ ΑΝΕ ΘΕΚΕΝ ΤΩ ΔΙ…..».

Ο στρατηγός των καταδρομών συνοδευόταν από μια μικρή επίλεκτη φρουρά από Αμερικανούς πεζοναύτες που είχαν διακριθεί σε πεδία μαχών από το Αφγανιστάν μέχρι το στάδιο επιχειρήσεων στον Πόλεμο του Κόλπου αλλά και σε «Μαύρες Επιχειρήσεις» στη Λατινική Αμερική και στα Βαλκάνια, που δεν θα γίνουν ποτέ γνωστές…..

Με δέος και σεβασμό η φρουρά των επίλεκτων με επικεφαλής των στρατηγό σχημάτισε ένα Π και επί δύο ώρες ακίνητη και αμίλητη περιέβαλε με σεβασμό τη μνήμη του αρχιστράτηγου της νίκης κατά των Περσών εφαρμόζοντας το πολεμικό σύστημα της «λαβίδας» – μία πολεμική τακτική που εφαρμόστηκε εκεί για πρώτη φορά και σήμερα διδάσκεται στα καλύτερα Πανεπιστήμια και τις στρατιωτικές Ακαδημίες ως μια άριστη πολεμική τακτική ανορθόδοξου πολέμου.

«Ήρθαμε εδώ να τιμήσουμε με το δικό μας τρόπο τον στρατηγό των στρατηγών, να σιωπήσουμε μπροστά στο μεγαλείο του, να σταθούμε σε στάση προσοχής απέναντί του!!»……..τόνισε λιτά στους στενούς του ανθρώπους ο Νατοϊκός στρατηγός φανερά συγκινημένος…….την ώρα που είχαν μείνει άφωνοι οι άνθρωποι του μουσείου κι οι επισκέπτες!!

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here