Συζητήθηκε η πιο «ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΕΝΣΤΑΣΗ» στα δικαστικά χρονικά και στην ιστορία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης!

0
189

Την Παρασκευή 05/09/2014 ο υποφαινόμενος παρευρέθηκε στην δικάσιμο του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών επειδή ήταν ένας εκ των «29» υποψηφίων που το όνομά του ήταν «Δημήτρης» αντί «Δημήτριος», στην Δήλωση Κατάρτισης του Συνδυασμού «Δύναμη Ελπίδας» του Γιώργου Θωμάκου και ανακηρύχθηκε ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος!

Την ένσταση στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών κατά της ανακήρυξης των παραπάνω υποψηφιοτήτων του συνδυασμού «Δύναμη Ελπίδας» κατέθεσαν οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι και υποψήφιοι με τον συνδυασμό «Σίγουρα Βήματα» του Νίκου Χιωτάκη, Βασίλης Βάρσος, Ασπασία (Νίνα) Βλάχου και Ηλιάνα – Αρχοντία Στεφανάκου.

Με την έναρξη της δικάσιμης η ώρα 10.00πμ παρόντες δήλωσαν οι ενιστάμενοι Β. Βάρσος και η Ηλιάνα – Αρχοντία Στεφανάκου μόνο. Η Ασπασία (Νίνα) Βλάχου δεν παρέστη ούτε εκπροσωπήθηκε στη δίκη!. Την αποχώρησή της από την ένσταση για το εκλογικό αποτέλεσμα που κατατέθηκε από «τρίο» της ένστασης…..φαίνεται ότι αποφάσισε τελικά η τέως αντιδήμαρχος, Ασπασία (Νίνα) Βλάχου!

Επίσης, καθ’ ων η ένσταση, παρόντες δήλωσαν ο Γιώργος Θωμάκος και ορισμένοι εκ των «29» υποψήφιων του συνδυασμού «Δύναμη Ελπίδας» οι οποίοι μαζί με τους απόντες όρισαν ως εκπρόσωπο τους την δικηγόρο Γεωργία Θωμάκου.

Η διαδικασία, της πρωτοφανούς στα ιστορικά ένστασης, ξεκίνησε με την παρουσίαση της ένστασης από τον παραγγέλοντα δικηγόρο κ. Ανδρέα Παλευράτζη, λέγοντας ότι ναι μεν από το Πρωτοδικείο η παράβαση δεν διεγνώσθη αλλά σύμφωνα με το τυπικό του νόμου εντοπίσθηκαν παρατυπίες στον τρόπο που αναγράφηκαν τα ονόματα των υποψηφίων στο ψηφοδέλτιο, ξεκινώντας από τον επικεφαλής Γιώργο Θωμάκο, ο οποίος αναγράφεται ως «Γιώργος» και όχι κατά το τυπικό ως «Γεώργιος»……και φτάνοντας σε περιπτώσεις αναγραφής υποκοριστικών ονομάτων, παράλειψης αναγραφής δεύτερων ονομάτων και επωνύμων, πατρώνυμων, ακόμη και αναγραφής διαφορετικών επωνύμων, από εκείνα που αναγράφονται στις ταυτότητές τους!

Ακολούθως πήρε τον λόγο ο Δικηγόρος Γιώργος Θωμάκος ο οποίος επεσήμανε (1) ότι η ΑΝΑΚΥΡΗΞΗ των υποψηφίων επικυρώθηκε από 4 δικαστικές αποφάσεις του Πρωτοδικείου Αθηνών (2) το ΔΗΘΕΝ «έννομο συμφέρον» του κηρυχθέντος δημοτικού συμβούλου Β. Βάρσου καθώς σε περίπτωση ευδοκιμήσεως της υπό κρίση ένστασης και επανάληψη των εκλογών, θα μπορούσε να οριστεί σε θέση Αντιδημάρχου!! (3) ότι το περιεχόμενο της ένστασης έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ΒΟΥΛΗΣΗ των πολιτών (4) ότι είναι πρόδηλη η καταχρηστική άσκησης δικαιώματος των ενισταμένων που προσέφυγαν στην δικαιοσύνη, με σκοπό την ανατροπή του δημοκρατικά εκλεγμένου Δημάρχου Κηφισιάς. ΔΕΝ περιφρονούν μόνο την δημοκρατική νομιμότητα αλλά προβαίνουν σε καταχρηστική άσκηση του δικαιώματος για προσφυγή στην Δικαιοσύνη. (5) ότι υπάρχουν δύο ανεξάρτητοι μάρτυρες οι οποίοι επιθυμούν να καταθέσουν επί της εκδίκασης του θέματος.

Η κ. Δικαστής επιφυλάχθηκε να μελετήσει τις γραπτές «εισηγήσεις» των δύο πλευρών εντός των προσεχών ημερών.

Τα ανωτέρω, σύμφωνα με το περιεχόμενο της ένστασης, καθώς επίσης και αν συνίσταται κώλυμα εκλογιμότητας, θα διερευνηθούν από το Διοικητικό Πρωτοδικείο και η απόφασή του, όπως ανέφερε η Δικαστής, αναμένεται να γίνει γνωστή περί τα τέλη Σεπτεμβρίου 2014.

Σύμφωνα, πάντως, με νομικούς κύκλους, το θέμα εμπεριέχει και ξεχωριστό νομικό ενδιαφέρον, καθώς δεν έχει υπάρξει αντίστοιχο δεδικασμένο στο παρελθόν και θα είναι η πρώτη φορά που θα εκδικαστεί μια τέτοια υπόθεση.

Άλλωστε, ούτε και ο νόμος 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης για τη Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης) προβλέπει κάτι συγκεκριμένο γι’ αυτήν την περίπτωση.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:

ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΝ ΑΠΟΡΙΑΣ πως είναι δυνατόν ο κ. Βάρσος να προσφεύγει στα δικαστήρια όταν ο ίδιος μέχρι πρότινος διατεινόταν ότι τα οικονομικά του είναι «πενιχρότατα»;;

Το κόστος μίας τέτοιου είδους ένστασης στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών εκτιμάται να είναι τουλάχιστον 3.600,00 ευρώ! Μόνο το παράβολο είναι περίπου 600,00 ευρώ και άλλα 3.000,00 ευρώ (3Χ1000,00) είναι η αμοιβή δικηγόρου κτλ.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ προξένησε το γεγονός ότι η τέως Αντιδήμαρχος κ. Ασπασία (Νίνα) Βλάχου δεν παρέστη ούτε εκπροσωπήθηκε στη δίκη…..που καταδεικνύει αναμφίβολα αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά!!

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here