«Συμμορία ΑΤΜ» χρησιμοποιώντας την Ευρωπαϊκή Μέθοδο «Plofkraak» έκαναν ανάληψη σε ΑΤΜ στον Βασιλόπουλο στην Εκάλη.

0
956

Σε τουλάχιστον 80 επιθέσεις έχουν προχωρήσει τους τελευταίους πέντε μήνες οι περιβόητες πλέον «συμμορίες των ΑΤΜ» με την Αστυνομία να εκπονεί ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο για τη σύλληψη των δραστών.

Πρόκειται για τις συμμορίες που προκαλούν έκρηξη με τη χρήση αερίου σε μηχανήματα αυτόματης ανάληψης τραπεζών, καταφέρνοντας με τον τρόπο αυτό να τα διαρρήξουν και να αφαιρέσουν τις κασετίνες με τα μετρητά. 

Οι δράστες χτυπούν σε Αθήνα και περιφέρεια και περιγράφονται από τους αξιωματικούς της Ασφάλειας ως «επαγγελματίες του είδους που έχουν πλέον…..αυτοπεποίθηση και μεγάλη εμπειρία λόγων των συνεχών χτυπημάτων τους». 

Μια τέτοια συμμορία έκανε ανάληψη από ΑΤΜ στον Βασιλόπουλο στην Εκάλη, με την μέθοδο «Plofkraak»,  ανατινάζοντας το ΑΤΜ, στις 4.30 το πρωί της Πέμπτης 24 Μαΐου 2018. 

Η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε είναι ιδιαίτερα αγαπητή στην Ευρώπη και απαιτεί λεπτούς χειρισμούς. Ονομάζεται «Plofkraak» και θα πρέπει το ΑΤΜ να είναι έξω από καταστήματα. 

Χρειάζονται φιάλες υγραερίου, λάστιχα ποτίσματος και ηλεκτρικό καλώδιο, με τη βοήθεια των οποίων προκαλείται ανάφλεξη στο εσωτερικό του ΑΤΜ. 

Ο «επαγγελματίας του είδους» χρειάζεται για τη διοχέτευση της σωστής ποσότητας υγραερίου, έτσι ώστε και να επιτευχθεί η ανατίναξη, όχι όμως τόσο ώστε να καταστραφούν τα χαρτονομίσματα.

Ζημιές προκλήθηκαν και σε δύο ακόμα γειτονικά ΑΤΜ. Πώς επιλέχτηκε το ένα ΑΤΜ, έναντι των άλλων αυτό οι δράστες το ξέρουν. Είτε τυχαία, είτε λόγω θέσης, είτε λόγω «συμπάθειας» στην τράπεζα.

Το Σούπερ Μάρκετ, βρίσκεται μάλλον απομονωμένο από κατοικημένη περιοχή, αν και λόγω των πολλών επιχειρήσεων προφανώς θα υπάρχουν φύλακες.

Οι δράστες πάντως το έσκασαν με τις κασετίνες γεμάτες με άγνωστο ποσό χρημάτων. Το ποσό δεν ήταν τόσο μεγάλο ώστε να χρειαστούν καροτσάκι από το Σούπερ Μάρκετ, στα οποία είχαν επίσης προκληθεί φθορές.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here