Συνάντηση Μητσοτάκη με Βάισμαν στη Βουλή στις 30/08/18.

0
346

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Γερμανίας Γενς Βάιντμαν, είχε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στο γραφείο του στη Βουλή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ κατά τη συνάντησή τους, ο κ. Μητσοτάκης του ανέλυσε τις απόψεις του σε ότι αφορά την ελληνική οικονομία και τις προοπτικές της, και του περιέγραψε το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας που έχει ως στόχο την υψηλή και διατηρήσιμη ανάπτυξη, τη δημιουργία ποιοτικών θέσεων απασχόλησης και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

Ένα σχέδιο, που όπως σημειώνει η ΝΔ, στηρίζεται στη μείωση της φορολογίας, στην υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών, την ενδυνάμωση του τραπεζικού συστήματος και την ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία.

Με την Ένωση Τραπεζών

Επίσημο δείπνο προς τιμήν του Γενς Βάιντμαν, προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Γερμανίας (Deutsche Bundesbank), παρέθεσε στις 30/08/18 η Ελληνική Ένωση Τραπεζών.

Το δείπνο, έγινε παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωστή Χατζηδάκη, της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά, εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου, του διοικητή και των υποδιοικητών της Τράπεζας της Ελλάδος, των διοικήσεων του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του Χρηματιστηρίου Αθηνών, των διοικήσεων των Ελληνικών Τραπεζών και των επιχειρηματικών φορέων, ΣΕΒ και ΣΕΤΕ, καθώς και σημαντικού αριθμού διακεκριμένων Ελλήνων επιχειρηματιών και στελεχών.

Ο κ. Βάιντμαν, στην ομιλία που παρέθεσε ως Κεντρικός Ομιλητής, με τίτλο «Παρατηρώντας την αγορά: Διδάγματα για μία πιο σταθερή οικονομική και νομισματική ένωση» τόνισε, μεταξύ άλλων, τα μεγάλα βήματα της Ελλάδας προς τη δημοσιονομική και οικονομική βιωσιμότητα.

Αναφέρθηκε, επίσης, στις σοβαρές κοινωνικές και οικονομικές δυσκολίες που επέφεραν οι προσαρμογές αυτές. «Αναγνωρίζοντας τις θυσίες, έχω μεγάλο σεβασμό για τον ελληνικό λαό και τον τρόπο με τον οποίο όλοι εσείς υπομείνατε αυτή τη δύσκολη περίοδο».

Όπως επισημάνθηκε από τον κ. Βάιντμαν , η πορεία προς την οικονομική ανάπτυξη έχει ξεκινήσει, ωστόσο, η 20η Αυγούστου δεν είναι το τέρμα, αλλά ένα ορόσημο στον μακρύ δρόμο προς την ανάκαμψη επισημαίνοντας ότι: 

«Οι πρόσθετες, αναπτυξιακής φύσεως, διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις θα ενισχύσουν ουσιαστικά την ελληνική οικονομία, την προσφορά περισσότερων ευκαιριών απασχόλησης και την ταχύτερη αύξηση της παραγωγικότητας και των πραγματικών μισθών».

Επίσης, αναγνώρισε τις αλληλεξαρτήσεις μεταξύ των κρατών μελών της ευρωζώνης.

Επισήμανε επίσης μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα ολοκλήρωσε πριν 10 μέρες με επιτυχία το τρίτο πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής και είναι πλέον έτοιμη να σταθεί στα δικά της πόδια. 

Το γεγονός αυτό αποτελεί ένα «ευχάριστο νέο», κάνοντας εκτενή αναφορά στην πρόοδο της ελληνικής οικονομίας.

Όσον αφορά τη συζήτηση για τη μεταρρύθμιση της ευρωζώνης, ο κ. Βάιντμαν ανέφερε ότι:

«Η σταθεροποίηση της ζώνης του ευρώ δεν απαιτεί να επιλέξουμε μεταξύ αλληλεγγύης και σταθερότητας. Το αντίθετο είναι αλήθεια: χρειαζόμαστε και τα δυο: αλληλεγγύη και σταθερότητα». 

Πηγή: iefimerida.gr

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Το πρωτοσέλιδο της ΒτΚ ημερομηνίας 1-2 /09/18 δημιουργεί τις παρακάτω εύλογες ΑΠΟΡΙΕΣ / ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:

Στο επίσημο δείπνο προς τιμήν του Γενς Βάιντμαν, προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Γερμανίας (Deutsche Bundesbank), που παρέθεσε στις 30/08/18 η Ελληνική Ένωση Τραπεζών……

ΠΩΣ είναι δυνατόν ο κεντρικός τραπεζίτης να κάνει δήλωση (ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στην ΒτΚ) για τον άμεσο κίνδυνο που διατρέχει, πλέον, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα από το ύψος των «κόκκινων δανείων» καθώς έχει γίνει «τοξικό» και απειλεί τις καταθέσεις των Ελλήνων;…….όταν κατά την διάρκεια της ομιλίας του τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι:

«Η Ελλάδα ολοκλήρωσε πριν 10 μέρες με επιτυχία το τρίτο πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής και είναι πλέον έτοιμη να σταθεί στα δικά της πόδια. Το γεγονός αυτό αποτελεί ένα «ευχάριστο νέο», κάνοντας εκτενή αναφορά στην πρόοδο της ελληνικής οικονομίας».

Η ΔΗΛΩΣΗ αυτή ΓΙΑΤΙ δεν έγινε παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωστή Χατζηδάκη καθώς και σημαντικού αριθμού διακεκριμένων Ελλήνων επιχειρηματιών και στελεχών;; 

ΜΗΠΩΣ οι Γερμανοί προσπαθούν να επιβάλουν τον «διαχωρισμό» των τραπεζών με μεγάλο χαρτοφυλάκιο «κόκκινων δανείων» από το Ευρωπαϊκό Σύστημα Εγγύησης Καταθέσεων (EDIS);;

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here