Συνέντευξη Τσακαλώτου: Δεν γονατίσαμε εμείς την μεσαία τάξη.

0
361

O πρώην υπουργός Οικονομικών και νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, με συνέντευξη του στο Capital.gr, υποστήριξε πως, επί των ημερών του, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «δεν γονάτισε τη μεσαία τάξη», απαντώντας έμμεσα με αυτόν τον τρόπο, στους ισχυρισμούς του Παύλου Πολάκη, πως, η υπέρ-φορολόγηση της μεσαίας τάξης ήταν που προκάλεσε την ήττα στις εκλογές του 2019.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Τσακαλώτος, δήλωσε χαρακτηριστικά πως  «τα στοιχεία λένε κάτι τελείως διαφορετικό», σε σχέση με τις εσωκομματικές αιτιάσεις περί υπέρ-φορολόγησης της μεσαίας τάξης, επί των ημερών του, τονίζοντας ότι «οι μεγάλες απώλειες σε χιλιάδες ευρώ ήταν την περίοδο 2010-2015. Όταν ήρθαμε εμείς βοηθήσαμε σχεδόν όλα τα μεσαία στρώματα έστω και λίγο».

«Μπήκαμε στην κυβέρνηση με ανθρωπιστική κρίση και μια οικονομία που δεν είχε κανένα περιθώριο για να μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερα πράγματα. Προφανώς είχαμε προτεραιότητες, προφανώς έπρεπε να αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστική κρίση.

Να μειώσουμε την φτώχεια, που το κάναμε, να μειώσουμε τις ανισότητες, που το κάναμε. Νομίζω όμως ότι ο πρώτος προϋπολογισμός εκτός του μνημονίου, δείχνει πού θέλαμε να πάμε την οικονομία και την κοινωνία στο μέλλον»…ανέφερε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Υπενθυμίζεται πως, ο Παύλος Πολάκης, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά πως:

«Τις εκλογές τις χάσαμε γιατί μετά που βγήκαμε από τα μνημόνια, δεν ανακουφίσαμε στρώματα που είχαν σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος. Εμείς πηδ…στους φόρους και το ασφαλιστικό το ανώτερο 20% των μεσαίων στρωμάτων, το οποίο έχει μεγάλη κοινωνική αναγνωρισιμότητα, και από εκεί χάσαμε. Εμείς στηρίξαμε τη φτώχεια και πήραμε 32%. Επειδή γ@… με τους μεσαίους πήραν οι άλλοι 40%».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here