Συναντήσεις του νέου Δημάρχου Κηφισιάς κ. Γ. Θωμάκου.

0
188

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του νέου Δημάρχου Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας – Εκάλης κ. Γιώργου Θωμάκου, με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια.

Ο κ. Θωμάκος, επισκέφθηκε τον υπουργό, συνοδευόμενος από τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους κ.κ. Μιχάλη Καυγαλάκη και Δημήτρη Λιανό που προέρχονται από τη Νέα Ερυθραία και την Εκάλη αντίστοιχα.

Να σημειωθεί ότι ο νόμος για την Αναδιοργάνωση της ΕΛ.ΑΣ. προβλέπει μεταξύ άλλων συγχωνεύσεις και καταργήσεις αστυνομικών τμημάτων και σταθμών όπως αυτές που διαθέτουν οι ανωτέρω δύο κοινότητες.

Ο κ. Θωμάκος μετέφερε στον υπουργό το κλίμα ανησυχίας που έχει δημιουργηθεί στους κατοίκους των περιοχών Νέας Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης σχετικά με το φημολογούμενο κλείσιμο αστυνομικών σταθμών με μικρή δύναμη προκειμένου να δημιουργηθούν τα Πολυδύναμα τμήματα.

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε από την πλευρά του, κ. Κικίλιας, ο οποίος διαβεβαίωσε πως δεν πρόκειται να γίνουν καταργήσεις αστυνομικών τμημάτων, το προσεχές ορατό χρονικό διάστημα και η διευθέτηση του θέματος θα γίνει με νομοθετική ρύθμιση.

Σε κάθε περίπτωση σύμφωνα με επιστολή που παρέδωσε στον υπουργό η Νέα Δημοτική Αρχή το ζητούμενο είναι η αύξηση των περιπολιών και της αστυνόμευσης ιδιαίτερα σε περιοχές που παρουσιάζεται εγκληματικότητα όπως Εκάλη, Καστρί και Αδάμες.

Ετέθη επίσης και ο τρόπος ελέγχου των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, κατόπιν τηλεφωνημάτων και καταγγελιών των πολιτών, στην Άμεση Δράση. Ο κ. Κικίλιας υποσχέθηκε πως θα εξετάσει το θέμα της πληρότητας των ελέγχων δίνοντας μάλιστα εκείνη την ώρα και τις ανάλογες εντολές.

Επίσης ζητήθηκε οι δημοτικοί αστυνομικοί που εντάχθηκαν πλέον στην Ελληνική Αστυνομία να μην εργάζονται μόνο με ωράριο γραφείου αλλά με βάρδιες – βραδινές ή ακόμα και νυχτερινές – προκειμένου να γίνεται ουσιαστικός έλεγχος των καταστημάτων, όπως άλλωστε προβλέπεται και από τον σχετικό νόμο.

Τέλος στην συνάντηση τέθηκε και το θέμα του αστυνομικού σταθμού Εκάλης, που αστυνομεύει μια μεγάλη περιοχή που φτάνει μέχρι και τον Άγιο Πέτρο.

Από τον κ. Κικίλια ζητήθηκε η ενίσχυση του, προκειμένου να παρέχει πιο αποτελεσματική αστυνόμευση καθώς και η μείωση της περιοχής ευθύνης του με παραχώρηση κάποιων περιοχών του σε όμορα αστυνομικά τμήματα όπως αυτό του Αγ. Στεφάνου.

Συνάντηση γνωριμίας είχε επίσης ο νέος Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γιώργος Θωμάκος και με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Νίκο Δένδια. 

Ο υπουργός εμφανίστηκε θετικός προκειμένου να βοηθήσει στην διεκδίκηση κονδυλίων από τα προγράμματα ΕΣΠΑ αν και σε αυτά η Αττική έχει πλέον περιορισμένο μερίδιο.

Η Νέα Δημοτική Αρχή θα εργαστεί το επόμενο χρονικό διάστημα στο τομέα αυτό και θα υποβάλει τις προτάσεις της.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν στην τόνωση της επιχειρηματικότητας, κάτι που αποτελεί βασική προτεραιότητα του προγράμματος της Νέας Διοίκησης.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here