Συνελήφθη εφοριακός στη Δ.Ο.Υ. Κηφισιάς που ζητούσε «φακελάκι» 200 ευρώ.

0
188

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, συνελήφθη στις 08/07/2014, 57χρονος υπάλληλος της Δ.Ο.Υ. Κηφισιάς, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για κακουργηματική δωροληψία υπαλλήλου και παράβαση καθήκοντος.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία λογιστή, σύμφωνα με την οποία όταν μετέβη πρόσφατα στην Δ.Ο.Υ. Κηφισιάς για να διεκπεραιώσει υπόθεσης πελάτισσας του, σχετικά με φορολογική παράβαση, ο 57χρονος υπάλληλος απαίτησε (200) ευρώ, προκειμένου να μην βεβαιώσει τη συγκεκριμένη παράβαση.

Μάλιστα ο 57χρονος υπάλληλος, προκειμένου να καταπείσει τον λογιστή να ενδώσει στην παράνομη απαίτησή του, τον παραπλάνησε ότι το ύψος του προβλεπόμενου προστίμου ανέρχεται στα 2.500 ευρώ, αντί του ποσού των 600 ευρώ.

Σε προγραμματισμένη συνάντηση ο λογιστής μετέβη, χθες το πρωί, στο γραφείο του 57χρονου υπαλλήλου και του παρέδωσε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 200 ευρώ. Ακολούθως, συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, οι οποίοι επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο, ενώ στη κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στις 09/07/2014 στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, καθ’ όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210 8779700 με την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων. 

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here