Συνελήφθη ο Άγγελος Φιλιππίδης στην Τουρκία!

0
495

Συνελήφθη ο Άγγελος Φιλιππίδης ο οποίος σύμφωνα με το σχετικό εισαγγελικό πόρισμα θεωρείται κεντρικό πρόσωπο στην παροχή επισφαλών δανείων προς όφελος τρίτων από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Ο Α. Φιλιππίδης εντοπίστηκε στην Τουρκία και συνελήφθη, αφότου προηγουμένως οι ελληνικές εισαγγελικές αρχές μετέτρεψαν το ένταλμα που είχε εκδοθεί σε βάρος του σε διεθνές.

Βρέθηκε σε ξενοδοχείο στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη και αναμένεται να εκδοθεί στην Ελλάδα προκειμένου να απολογηθεί για τις σε βάρος του κατηγορίες. Για τον εντοπισμό του συνέβαλλαν οι κλήσεις από το κινητό του τηλέφωνο. 

«Είχα ενημερώσει μέσω του δικηγόρου μου τον ανακριτή ότι θα επέστρεφα στην Ελλάδα το βράδυ της Δευτέρας», είπε το πρωί του Σαββάτου στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Άκη Παυλόπουλου και του Μάνου Νιφλή, o κ. Φιλιππίδης μετά τη σύλληψή του, ο οποίος πρόσθεσε ότι κρατείται σε ειδικό χώρο μέχρι να αποφασιστεί η έκδοσή του στην Ελλάδα, κάτι που όπως ανέφερε αναμένεται να γίνει την Κυριακή.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

«Συνελήφθη χθες το βράδυ (22.40 ώρα) στην Κωνσταντινούπολη – μετά από πληροφορίες που διαβίβασε η Ελληνική Αστυνομία στις τουρκικές Αρχές ασφαλείας – ο Αγγελος Φιλιππίδης, ο οποίος αναζητείτο για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο όπου διέμενε στην πλατεία Ταξίμ, σε εκτέλεση διεθνούς εντάλματος σύλληψης.

Κατά τη σύλληψη βρέθηκαν στην κατοχή του:

– 311 λίρες Τουρκίας,
– 5.615 ευρώ,
– 1.005 λίρες Αγγλίας,
– 18.090 δολάρια Χονγκ – Κονγκ,
– 220 φράγκα Ελβετίας,
– 1.514 δολάρια ΗΠΑ,
– δύο κινητά τηλέφωνα κι ένα usb 2 GB,
– μπλοκ επιταγών και κάρτες τραπεζών,
– άδεια παραμονής στην Ελβετία και άδειες ικανότητας οδήγησης αλλοδαπών Αρχών δύο διαβατήρια ελληνικών Αρχών, εκ των οποίων το ένα είχε λήξει και διάφορα έγγραφα.

Ο Άγγελος Φιλιππίδης είχε μεταβεί από τη χώρα μας στην Κωνσταντινούπολη την 03/01/2014, όπου και παρέμενε μέχρι τη σύλληψή του».

Για μπίζνα της ΔΕΗ στην Τουρκία ο Φιλιππίδης;;

Σύμφωνα με πληροφορίες….ο Α. Φιλιππίδης ευρίσκεται στην Τουρκία όπου η ΔΕΗ ΑΕ ιδρύει θυγατρική . Το εγχείρημα ανατέθηκε από τον Αρθούρο Ζερβό στον Αντιπρόεδρο και Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ ΑΕ κ. Κ. Δόλογλου, ο οποίος φέρεται να ενεργοποίησε τον Φιλιππίδη για τον σκοπό αυτό.

Επισυνάπτεται η απόφαση Δ.Σ. ΔΕΗ ΑΕ που αναθέτει στον κ. Κ. Δόλογλου 1,2 εκατομμύρια ευρώ για την ίδρυση της θυγατρικής της στη Κωνσταντινούπολη, όπου και συνελήφθη ο Α. Φιλιππίδης.

Το βιογραφικό του Κωνσταντίνου Δολόγλου

Ο κ. Κωνσταντίνος Δόλογλου γεννήθηκε το 1957. Είναι οικονομολόγος και λογιστής φοροτεχνικός Α΄ τάξεως με πολυετή εμπειρία και προϋπηρεσία στην οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων καθώς και στην οικονομική διαχείριση μεγάλων μονάδων.

Είναι πτυχιούχος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και του τμήματος Στατιστικής του Πανεπιστημίου Πειραιά. Έχει εργασθεί σε θέσεις ευθύνης τόσο του ιδιωτικού, όσο και του δημόσιου τομέα και έχει διευθύνει υπηρεσίες ΝΠΙΔ, υπηρεσίες του Δημοσίου, υπηρεσίες ΔΕΚΟ και το σύνολο Οργανισμού Κοινωνικής Ασφάλισης.

Διετέλεσε ανώτερο στέλεχος της ΔΕΗ (Σύμβουλος Διοίκησης), Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ με υπηρεσίες σ΄ ολόκληρη την επικράτεια για την εξυπηρέτηση 60.000 ασφαλισμένων στους κλάδους ασφάλισης, πρόνοιας και υγείας, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με αρμοδιότητα σε θέματα πολιτικής εθνικής άμυνας και επιτελικού σχεδιασμού, Οικονομικός Διευθυντής του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής και Έπαρχος Ικαρίας.

Έχει εμπειρία σε θέματα οικονομικής διαχείρισης, προγραμμάτων ΚΠΣ και ΕΣΠΑ, διοίκησης ανθρωπίνων πόρων και φορολογικής, εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας και υπήρξε αιρετό μέλος της Κεντρικής Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Γυμναστηρίου Χαλανδρίου και Δημοτικός Σύμβουλος Χαλανδρίου. Υπηρέτησε ως έφεδρος Ανθυπολοχαγός Στρατολογικού. Είναι νυμφευμένος και έχει δύο παιδιά».

Η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία στις 01/10/2006 έγραφε για τον Κωνσταντίνο Δόλογλου:

«Είδες ο ξάδελφος απ' τη ΔΕΗ; Ποιο είναι το μοναδικό προσόν που μπορεί να εξασφαλίσει μέσα σε μία νύχτα μισθολογική αύξηση 5 κλιμακίων, δύο ημικλιμακίων αμοιβής κι ένα επιπλέον «επίδομα ευθύνης» ύψους 675 ευρώ;

Ξάδελφος πρωθυπουργού! Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΟΛΟΓΛΟΥ στα χαρτιά είναι υπάλληλος της ΔΕΗ. Στην πράξη, όμως, βρίσκεται μονίμως αποσπασμένος στη Ρηγίλλης και σε βουλευτικά γραφεία, καθώς πληροί τη μία και μοναδική προδιαγραφή που απαιτούσαν οι θέσεις ευθύνης που έχει κατά καιρούς αναλάβει: ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΨΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΠΡΩΤΕΞΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΔΥΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩΝ, ΔΗΛΑΔΗ, ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ !!

Η μητέρα του Εθνάρχου Κωνσταντίνου Καραμανλή λεγόταν ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΛΟΓΛΟΥ και το επίθετο αυτό έγινε για τον Κωνσταντίνο ένα πολύτιμο «διαβατήριο».

Ο υπάλληλος κατηγορίας ΓΥ3 (βοηθητικό προσωπικό), ο κλητήρας του 1976 (10/3/76 η πρώτη του πρόσληψη με αριθμό μητρώου 295) που επί Κωνσταντίνου Καραμανλή (έως το 1980, δηλαδή) προήχθη σε απλό καταμετρητή της ΔΕΗ, είναι σήμερα αναπληρωτής διευθυντής στη Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Προηγουμένως πέρασε κι ένα φεγγάρι, το 2005, απ' τη διοίκηση του Οργανισμού Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ.

Πότε έχει δουλέψει στη ΔΕΗ; Ελάχιστα, πάντα εργαζόταν είτε για το κόμμα (διετέλεσε και γραμματέας Οργανωτικού), είτε για το «Ίδρυμα Καραμανλή», στο οποίο υπήρξε οικονομικός διευθυντής, είτε για το γραφείο του θείου του Αχιλλέα Καραμανλή, όταν εκείνος διατηρούσε τη βουλευτική του έδρα.

Για να μην τον αδικούμε, βέβαια, στα μητρώα της εταιρείας φαίνεται πως τον Απρίλιο του 2006 τον έβγαλε ο δρόμος του κι από τη ΔΕΗ για 17 – ολόκληρες – ημέρες πριν «επιλεγεί» ως στέλεχος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας κι ανηφορίσει προς Μεσογείων.

Απ' τη ΔΕΗ πέρασε για να δικαιολογήσει την αύξηση των 1.500-2.000 ευρώ, η οποία επετεύχθη με τρόπο μοναδικό στα χρονικά της επιχείρησης. Από το μισθολογικό κλιμάκιο 1 που ήταν, έφτασε στο Τ, υπερπηδώντας τα κλιμάκια 1Α, 1Β, Β και Α που υπήρχαν στο ενδιάμεσο της ιεραρχίας.

Κι επειδή δεν κρίθηκε προφανώς αρκετό αυτό για τη μισθολογική του αναβάθμιση, ο ξάδελφος πήρε bonus και δύο ημικλιμάκια (που σημαίνουν επιπλέον αποδοχές 10% επί του μισθού του), όπως επίσης και επίδομα ευθύνης της τάξης των 675 ευρώ!

Ο κ. Δόλογλου είναι σήμερα αποσπασμένος στο υπουργείο Άμυνας, απ' όπου προτιμάει μάλιστα να παίρνει το μηνιάτικό του. Η αξιοζήλευτη επαγγελματική ανέλιξη του Κ. Δόλογλου έγινε τα τελευταία 3 χρόνια».

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here